Snaga Džebhetun-nusre rapidno raste u Idlibu i Halepu

Objavljeno / ažurirano:

Brojčana snaga Džebhetun-nusra zadnjih mjeseci rapidno raste zbog toga što ova grupa ima veliki priliv novih regruta i boraca iz drugih skupina. Također, nekoliko plemena je dalo svoju potpunu podršku Nusri u Halepu, izviještavaju aktivisti bliski Nusri, među njima Ebu Seid el-Halebi.

Zbog svega nabrojanog, Nusra je zadnjih dana bila u mogućnosti da pošalje preko 700 boraca na front u Latakiji i veliki konvoj od 120 vozila i više stotina boraca u Halep (detaljnije ovdje).

Jačanje Džebhetun-nusre nije zabrinulo samo režimske snage i njihove šiitske saveznike i strane elemente uključene u sukob u Siriji, već i pojedine pobunjeničke (FSA) skupine koje u Nusri vide ljutog rivala.

Iz straha od Nusrinog uticaja, dvije pobunjeničke skupine, Šamski front i Bataljon šamskih revolucionara, udružile su se pod jednu vojnu komandu, piše sirijski portal Zeman el-wasl.

(Aktivisti / Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme