Categories:

Snaga Džebhetun-nusre rapidno raste u Idlibu i Halepu

Objavljeno / ažurirano:

Brojčana snaga Džebhetun-nusra zadnjih mjeseci rapidno raste zbog toga što ova grupa ima veliki priliv novih regruta i boraca iz drugih skupina. Također, nekoliko plemena je dalo svoju potpunu podršku Nusri u Halepu, izviještavaju aktivisti bliski Nusri, među njima Ebu Seid el-Halebi.

Zbog svega nabrojanog, Nusra je zadnjih dana bila u mogućnosti da pošalje preko 700 boraca na front u Latakiji i veliki konvoj od 120 vozila i više stotina boraca u Halep (detaljnije ovdje).

Jačanje Džebhetun-nusre nije zabrinulo samo režimske snage i njihove šiitske saveznike i strane elemente uključene u sukob u Siriji, već i pojedine pobunjeničke (FSA) skupine koje u Nusri vide ljutog rivala.

Iz straha od Nusrinog uticaja, dvije pobunjeničke skupine, Šamski front i Bataljon šamskih revolucionara, udružile su se pod jednu vojnu komandu, piše sirijski portal Zeman el-wasl.

(Aktivisti / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zašto su muslimani izgubili slavu i od čega zavisi Allahova pomoć...

0
Allah je pomogao ashabe, nije prekršio Svoje obećanje, ali su kasnije generacije malo-pomalo počele odstupati od traženih karakteristika, i tad je Svemogući Allah uskratio Svoju pomoć i pobjedu.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Preporučeni sadržaj

Značenje tevhida el-hakimijjeta

0
Pitanje: Da li možete da mi pojasnite značenje tevhida el-hakimijje. Djeluje mi kao da je to drugi dio tevhida el-uluhijje. Također, čuo sam da...

Islamske teme