Sramna uloga Ujedinjenih Arapskih Emirata u borbi protiv islama

Popularno na sajtu

Neke činjenice o Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE):

– Emirati su pomagali Mubarakov režim sa 12 milijardi dolara godišnje. Nakon revolucije i svrgavanja Mubaraka, UAE je u potpunosti prestao da pomaže Egipat. Pomoć se nastavila nakon nedavnog vojnog udara.

– Emirati su pomogli Sjedinjenim Državama da izađu iz ekonomske krize u 2010. godini, potpisujući ugovor o kupovini oružja u iznosu od 200 milijardi dolara.

– Emirati su pomogli Arizoni, Sjedinjene Države, nakon poznatog uragana u 2008. godini sa 10 milijardi dolara, obnavljajući škole u toj američkoj državi.

– Vlada Emirata je izbacila većinu sirijskih radnika iz države otkako je počela revolucija protiv Bašara Asada u Siriji. Sirijskim muslimanima, koji su preostali da žive u Emiratima, nije dozvoljeno da bilo kome šalju svoj novac.

– Emirati su pomogli Francusku u njenom krstaškom pohodu na Mali sa sedam milijardi dolara, kako bi Francuska spriječila uspostavljanje šerijata u toj državi.

– Emirati su potrošili blizu dvije milijarde dolara na proslavi tzv. Nove godine.
– Emirati su utočište za sve one koji se kriju od zakona, kao što je Ahmed Šafik i ratni zločinci poput Dahlana i porodice Bašara Asada.

– Emirati su glavno gnijezdo američkih i evropskih obavještajnih službi u regionu. Sve obavještajne službe su se preselile iz Egipta u UAE nakon svrgavanja Mubaraka.

– Emirati su svjetski centar za pranje novca, prodaju oružja i prostituciju. Dovoljno vam je samo jedno putovanje u Dubai da biste se uvjerili u ovo.

– Emirati su odobrili “kredit” u iznosu od 400 miliona dolara poznatom srpskom ratnom zločincu, koji je optužen za genocid nad muslimanima Bosne.

– Emirati su lišili državljanstva mnoge islamske učenjake i daije. Ibrahim Marzouki, Husejn Džaber i mnogi drugi, koji su se zalagali za islam i ummet i ustrajno obavljali namaz, su već odavno protjerani iz Emirata.

– Emirati su na zahtjev Putina ugostili Kadirova i čečenske otpadnike i pomogli ih novcem, iskvarenim “šejhovima” i lažnim relikvijama Poslanika Muhammeda, sallAllahu alejhi ve selem.

– Emir Ujedinjenih Arapskih Emirata, Muhammed ibn Zajed, je obećao da će svrgnuti Muslimansko bratstvo u Egiptu, čak i ako bi ga to koštalo cijeli budžet Abu Dabija. On je ispunio svoje obećanje.

– Emirati su najveći sponzor francuske kampanje protiv muslimana u Maliju i sigurno su utočište pripadnicima američke terorističke organizacije “Blackwater”.

– Amerikanci su naišli na toplo gostoprimstvo u Emiratima (baza CIA-e u Džebel Aliju) gdje su slobodno ispitivali i mučili mudžahide, osobe “osumnjićene” za učešće u džihadu i obične muslimane koji su se nalazili na “crnoj listi” CIA-e.

– Svi masonski sastanci Rotari i Lions klubova se održavaju u Emiratima.

– Oni u Emiratima grade crkve i budističke hramove, iako nam je Poslanik, sallAllahu alejhi ve selem, ostavio u obavezu protjeravanje svih mušrika (mnogobožaca) sa Arapskog poluotoka.

Postavlja se sljedeće pitanje: Na čijoj su strani Ujedinjeni Arapski Emirati?!

Napisao: Selman Bulgari

Izvor: Kavkaz centar

Prijevod i obrada: Put vjernika

 

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz