"Rat protiv terorizma" je zapravo rat protiv islama

Popularno na sajtu


Istraživanja javnog mišljenja pokazuju da ogromna većina muslimana u svijetu zna da je “rat protiv terorizma” u stvari slabo prikriveni rat protiv islama. To je nešto što, osim muslimana, razumiju i svi ozbiljni strateški mislioci Zapada.

James Schall, profesor na Džordžtaun univerzitetu, je jedan od rijetkih mislioca koji je spreman da to otvoreno i kaže: “Uvijek sam smatrao da je greška što ne kažu da je rat u Iraku, zaista, rat protiv ekspanzije islama.”

Na koji način se taj rat može okončati? Kada su nacije u ratu, onda ovlaštene osobe obje te nacije mogu da okončaju rat potpisivanjem mirovnog sporazuma. Međutim, pošto agresori (uz nekoliko izuzetaka kao što je Schall) odbijaju da priznaju da oni vode rat protiv islama i pošto islam nema “ovlaštene osobe” sposobne da pregovara o bilo čemu, onda je teško i zamisliti kako bi mirovni sporazum mogao okončati njihova neprijateljstva.

Da bi razumjeli kako bi se rat protiv islama mogao okončati, moramo prvo da razumijemo o čemu se ovdje sve radi, tj. šta je stvarna pozadina ovog rata?

Ovaj rat zasigurno nije rat protiv terorizma. Čak i ako na trenutak prihvatimo zvaničnu priču o 9/11 (u koju sumnja većina svijeta), deset puta je veća vjerovatnoća da će Amerikanca udariti grom ili da će se udaviti u kadi nego da bude ubijen od strane nekog teroriste. Prema FBI-u, radikalni muslimani izvrše samo 6% terorističkih napada – manje od radikalnih Jevreja, a znatno manje od radikalnih ljevičara.

Ako “terorizam” znači “namjerno ubijanje civila”, onda su SAD i “Izrael” izvršili na hiljade puta više terorizma nego svi muslimani na ovom svijetu zajedno. Prema studijama koje je sproveo doktor Gideon Polya, SAD i njen saveznik Velika Britanija su od 1950. ubile približno 8 miliona samih Iračana. Ukupan broj žrtava američkog i “izraelskog” državnog terorizma od Drugog svjetskog rata pa do danas, ono što učenjak William Blum naziva “Američki holokaust”, iznosi na desetine miliona ljudi.

Dakle, ako ovaj rat uistinu nije rat protiv “terorizma”, onda šta se nalazi u pozadini sukoba? Kratak odgovor: demografija i religija.

Islam je najbrže rastuća religija u svijetu, dijelom kroz konverzije, ali uglavnom kroz demografiju. Iako natalitet muslimana opada u većini dijelova svijeta, on ipak ne opada tako brzo kao natalitet na Zapadu, koji najavljuje predstojeći demografski kolaps. (Pretpostavlja se da će Rusija i Italija, na primjer, izgubiti polovinu svog stanovništva u roku od nekoliko generacija.)

Zašto je natalitet muslimana relativno visok? Zato što je islam religija koja stavlja težište na čuvanje porodice, porodičnih veza i njenih tradicionalnih vrijednosti. Seksualnost je u islamu ograničena na brak, a razni poroci koji su u velikoj mjeri uništili porodicu na Zapadu – alkohol, droga, promiskuitet, otvoreni homoseksualizam, rasprostranjeni razvodi, egoizam, materijalizam, konzumerizam i tako dalje – imaju samo ograničen uspjeh u svom ratu protiv islamske porodice. Dakle, pošto su islamske porodice relativno srećnije i stabilnije, one daju više djece, a što znači i više muslimana.

To uveliko plaši neke kreatore zapadne politike, a posebno one koji imaju jaku ličnu privrženost državi “Izraelu”. Demografski nagib u korist islama bi neminovno doveo do promjene globalne ravnoteže moći, a to bi otvorilo nova pitanja o budućnosti kontrole energetskih resursa Bliskog istoka i centralne Azije od strane Zapada i pitanja o budućnosti okupirane Palestine.

Ovdje se ne radi samo o demografiji već i o potencijalu islamskog dijela svijeta da se pretvori u globalnu političku snagu koja bi, zajedno sa usponom Kine i Indije, mogla preuzeti ulogu Zapada kao globalnog vođe. Religioznost muslimana i socijalne veze u islamu ujedinjuju muslimane i nude im šansu da promijene globalnu ravnotežu moći u svoju korist.

Zagovornici rata protiv islama ne mogu to otvoreno da priznaju i da kažu: “Naš stvarni cilj je da nanesemo štetu vjeri islamu, da razbijemo islamsku porodicu i da pokušamo da smanjimo globalnu populaciju muslimana.” Oni ne mogu da priznaju da je njihov stvarni cilj: genocid.

Dakle, oni vode rat obmane. Oni tajno izvršavaju genocid, prikazujući muslimane kao “nehumane teroriste” i pretvarajući se u isto vrijeme kao da su oni dobri ljudi.

Neokonzervativci su proćerdali svoju šansu za iznenadni i odlučujući udarac protiv islama. To znači da preostaju samo dvije alternative:
1) rat slabog intenziteta protiv islama će se nastaviti u nedogled, uključujući beskrajna ubistva bespilotnim letjelicama, lažne napade na “teroriste”, genocidnu medijsku propagandu, nastojanja da se isprovocira međumuslimanski sukobi, i tako dalje, ili
2) rat će se završiti brzo uz priznanje Zapada da je cijeli ovaj “rat protiv terorizma” bila jedna velika laž.

Druga alternativa bi bila mnogo jeftinija u smislu novca i prolivanja krvi.
To bi se, na primjer, moglo ovako desiti: Visoki američki vojni komandanti, umorni od prolijevanja američke krvi zarad “Izraela”, bi mogli organizovati protivudar na sukrivce 9/11 operacije.

Oni bi zatim proglasili vanredno stanje i uhapsili nekoliko desetina sadašnjih i penzionisanih vojnih i obavještajnih službenika, mnoštvo političara, uključujući i većinu vodećih neokonzervativaca, vlasnike vodećih mejnstrim medija, nekoliko najbogatijih pojedinaca na planeti i ključne neregistrovane agente “Izraela” koji djeluju pod plaštom vodećih jevrejskih organizacija u Americi. Nakon preuzimanja kontrole nad štampanim medijima i radio i TV stanicama, oni bi otkrili istinu o 9/11 šokiranom i izbezumljenom svijetu. Uslijedila bi brza suđenja vojnog stila na kojima bi se izmamila priznanja i donijele odgovarajuće presude. Islam bi se proglasio nevinim, a cionizam krivim. Palestina bi se oslobodila, a rat bi se konačno završio.

Da li će se to dogoditi u 2013?

Ako ste ustrajni u širenju istine o 9/11 i o lažnom “ratu protiv terorizma”, onda je sve moguće.

Autor: dr. Kevin Barrett

Izvor: Presstv

Ključne riječi: {tortags,4211,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz