Srpski patrijarh Irinej najavljuje novi genocid: “Za Srbiju i Republiku Srpsku ne smiju i ne treba da postoje granice…”

Popularno na sajtu

Iza svakog genocida koji je ikada izvršen na zemlji, stoji mračna ideologija. Svakom genocidu prethodi ideološka priprema monstruoznih i bolesnih umova koji trebaju sprovesti plan.

U zadnjim genocidima koji su sprovedeni nad muslimanima BiH, ideološku podlogu zločina osigurale su dvije institucije: Srpska pravoslavna crkva (SPC) i Srpska akademija nauka i umjetnosti (SANU).

Iste institucije naočigled svijeta ponovo pripremaju srpski narod za novi genocid nad muslimanima. Da je ovo gola istina, pokazao je poglavar SPC-a patrijarh Irinej poručivši ovih dana da “ne postoje granice za Srbiju i Republiku Srpsku, kao i da one i ne smiju i ne treba da postoje jer je riječ o jednom narodu, koji govori jedan jezik i sve što ima od vrijednosti, to mu je zajedničko.”

Patrijarh Irinej je nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Patrijaršiji SPC u Beogradu rekao da ga raduje što se Republika Srpska održava pored mnogih iskušenja i nevolja, zahvaljujući mudrosti ljudi koji vode Republike Srpske odolijevaju svim iskušenjima i naglasio da se nada da će tako biti i u budućnosti.

“Znam da je bilo dosta nevolja, znam da je gospodin Dodik dao veliki doprinos i otklonio mnoge sumnje. Nadam se da će tako i biti, da će dok je gospodina Dodika Republika Srpska postojati, a nadam se da će poslije biti dostojnih nasljednika koji će nastaviti politiku koju je on sprovodio”, rekao je patrijarh Irinej.

Patrijarh je rekao da je Republika Srpska neodvojiva od “srpskog centra”.

Iako će neko možda reći da poruka srpskog vrhovnog vjerskog poglavara nije tako crna, te da on nije namjeravao reći to što je rekao, nije nepoznato svakom ko iole poznaje historiju srpskog naroda da je SPC oduvijek bila ideološka okosnica srpskih genocida protiv muslimana.

 

(Put vjernika / Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz