Stanovnicima Halepa danas bio jedan od najtežih dana od početka rata

Objavljeno / ažurirano:

Muslimani Halepa su mjesecima pod opsadom šiitskih milicija, dok rusko-režimske snage svakodnevno bombarduju civilna područja grada. Stanovnici su izloženi neviđenom teroru, jer su rusko-šiitske terorističke snage porušile gotovo sve bolnice u gradu, čineći život stanovnicima nepodnošljivim.

Današnji dan je bio posebno težak za muslimane Halepa. Prema najnovijim podacima Civilne odbrane u Halepu, u toku dana, do večeri, dokumentovana je smrt 61 civila, dok je preko 150 ranjeno, a strahuje se da su ove brojke još veće.

Civilna odbrana je večeras objavila podatke da su ruske i šiitske (režimske) snage u toku današnjeg dana izvele 180 zračnih udara, sručile 240 smrtonosnih barel bombi i 1350 granata iz artiljerijskog oruđa, što dovoljno govori o veličini katastrofe kroz koju prolaze muslimani Halepa.

Ohrabrene medjunarodnom šutnjom, a također i šutnjom muslimana, rusko-šiitske snage su u zadnjih nekoliko dana bacile nekoliko projektila punjenih bojnim otrovima na nekoliko četvrti grada.

Najveće žrtve rusko-šiitskih zvjerskih napada na muslimane Halepa su djeca.

U prilogu je i jedan video dokument koji prikazuje izvlačenje dječaka ispod ruševina nakon bombardovanja rusko-režimskih snaga.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

State Department: Rusija širi online dezinformacije o korona virusu

0
Rusija koristi dobro razvijenu online operaciju koja uključuje jedan broj internetskih stranica putem kojih djeluje da izazove konfuziju u vezi korona virusa šireći teorije zavjere...

Preporučeni sadržaj

Egipat odobrio slanje vojske u Libiju, moguć direktni okršaj s turskom...

0
Parlament Egipta odobrio je razmještanje trupa izvan države nakon što je predsjednik ove države Abdel Fattah el-Sisi prijetio vojnom akcijom protiv vojnih snaga u susjednoj Libiji koje imaju podršku Turske, prenosi Al Jazeera English pozivajući se na agencije.

Islamske teme