Surova statistika ruskog kršćanskog terorizma: Od 111 ruskih udara u Siriji njih 101 je bilo na civilne mete!

Objavljeno / ažurirano:

Sirijska mreža za ljudska prava (SNHR) publikovala je statistiku pogođenih meta u ruskim zračnim udarima u Siriji od početka intervencije 30. septembra do 1. decembra (puna dva mjeseca).

Statistika je u punoj saglasnosti sa mnogobrojnim izvještajima aktivista sa terena.

Ukupan broj napada je prema SNHR-u 138, od kojih je SNHR dokumentovao 111 sa fotografijama i/ili video snimcima.

Od 111 ruskih napada, čak 101 je bio na civilne mete, dok je 10 njih bilo usmjereno na vojne mete, iz čega se izvlači zaključak da je misija ruskih snaga da teroriziraju i kazne sirijski narod koji ne želi da se pokori šiitsko-nusajrijskom režimu.

Mete ruskih terorističkih snaga su:

  • škole (16 napada od 111)
  • civilne ustanove (15 napada)
  • medicinske ustanove, bolnice (10 napada)
  • džamije (10 napada)
  • industrijska postrojenja (8 napada)

Statistika pokazuje da je primarni cilj ruskih napada uništenje civilne infrastrukture, bolnica, škola i džamija kako bi paralizirao javni život i učinio ga nepodnošljivim.

U pomenutim ruskim napadima je ubijeno 583 ljudi, od kojih je 570 civila (među kojima 152 djeteta i 70 žena) i 13 opozicijskih boraca.

Iako Rusija tvrdi da je cilj njene intervencije eliminacija IDIŠ-ove prijetnje, od ukupnog broja napada, prema statistici SNHR-a, na IDIŠ otpada manje od 2% (ukupno 3 napada u dva mjeseca na vojne isntalacije IDIŠ-a), dok su u 24 slučaja bombardovane civilne mete na teritoriji pod kontrolom IDIŠ-a.

Da ironija bude veće, u nekoliko slučajeva su ruski napadi (na džihadsko-oslobdilačke snage) pomogli IDIŠ-u da napreduje na terenu protiv džihadsko-oslobodilačkih snaga (na području sjeverno od grada Halepa).

Ruske novinske agencije su prvog dana ruske intervencije u Siriji objavile saopštenje Ruske ortodoksne crkve da je ruska intervencija u Siriji “sveti rat”.

O kakvom se svetom ratu (čitaj: krstaškom terorizmu) radi najbolje govori pomenuta statistika.

Izvor: SNHR, link do Izvještaja: http://sn4hr.org/wp-content/pdf/english/They_Came_to_Kill_Us_en.pdf

Priprema: Put vjernika

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme