The Intercept: Devet od deset Afganistanaca ubijenih u američkim zračnim udarima su – kolateralna šteta

Objavljeno / ažurirano:

The Intercept, web portal koji je od svog tajnog saradnika dobio uvid u tajna dokumenta o vojnim operacijama Američke vojske u Afganistanu, Jemenu i Somaliji, objavio je šokantne podatke o zločinima koje su američke snage počinile u Afganistanu.

Prema Interceptu, dominantna većina američkih zračnih udara je (ne)namjerno promašila mete. Tek oko 10% tih napada je rezultiralo eliminacijom stvarne mete.

Devet od deset Afganistanaca ubijenih u ovim napadima su, zapravo, kolateralna šteta, za koju Amerika plaća odštetu po 100 dolara po ubijenom djetetu, ženi ili starcu.

Detaljnu dokumentaciju o američkim ratnim zločinima možete pogledati na sajtu The Intercepta: https://theintercept.com.

The Intercept je sajt kojeg uredjuje grupa nemuslimana koji su odlučili progovoriti o američkim terorističkim aktivnostima.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Palestinski premijer o Trumpovom “sporazumu stoljeća”: Nije to mirovni plan za...

0
Palestinski premijer Mohammad Shtayyeh izjavio je da je najavljeni bliskoistočni mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trumpa ustvari plan kojim Trump i izraelski premijer Benjamin...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Preporučeni sadržaj

Ko su alevije (nusajrije) – sekta koja je vlada Sirijom?

2
Nusajrije, tj. alevije (kojima pripada sirijski predsjednik Bašar el-Asad i njegov režim) su batinijsko-šiitska sekta koju je osnovao Muhammed ibn Nusajr El-Basri (umro 270....

Islamske teme