Categories:

Turska i Rusije dogovorile primirje u Idlibu

Objavljeno / ažurirano:

Primirje u sirijskom Idlibu stupa na snagu od ponoći 12. siječnja, potvrđeno je iz Ministarstva obrane Turske, kako prenosi agencija Anadolija.

U toj odluci složile su se Republika Turska i Ruska Federacija.

Odlučeno je da se u zoni deeskalacije u Idlibu zaustave zračni i kopneni napadi, spriječe ljudske žrtve i novi migracijski tokovi i primijeni prekid vatre kako bi se pridonijelo normalizaciji života, navodi agencija.

Međutim, kao i u slučaju ranijih “primirja”, i ovo će “primirje” poslužiti satanističkom rusko-šijitskom savezu da se pripremi za novu ofanzivu na Idlib.

Uz posredovanje Turske, Rusije i Irana tijekom svibanjskih pregovora u Astani 2017.,  Idlib je proglašen zonom deeskalacije.

Zona deeskalacije

U Sočiju je 17. rujna 2018. postignut dodatni dogovor o primirju u Idlibu i uspostavi zone deeskalacije.

Sukladno dogovoru, oporbenesu  snage u listopadu povukle teško naoružanje iz regije, a snage odane režimu Bashara al-Assada nisu obustavile topničke i zračne napade u toj regiji, koja slovi za glavnu utvrdu sirijske oporbe, prenosi Anadolija.

Mark Cutts, zamjenik koordinatora Ujedinjenih naroda za humanitarnu pomoć za sirijsku krizu, priopćio je prije nekoliko dana kako je, zbog intenziviranih sukoba, od sredine prosinca na jugu Idliba raseljeno više od 300.000 ljudi.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Klanjanje za imamom koji je optužen da se bavi sihrom (zapisima)

0
Pitanje: Esselamu alejkum we rahmetullah. U mome gradu postoji samo jedna džamija. Čovek koji najčešće predvodi namaz je optužen od braće da čini kufr (piše...
Nocni namaz

Uistinu tvoj Gospodar zna!

Preporučeni sadržaj

Srpski patrijarh Irinej najavljuje novi genocid: “Za Srbiju i Republiku Srpsku...

0
Iza svakog genocida koji je ikada izvršen na zemlji, stoji mračna ideologija. Svakom genocidu prethodi ideološka priprema monstruoznih i bolesnih umova koji trebaju sprovesti...

Islamske teme