Turska i Saudijska Arabija će, kao i do sada, pomoći okupaciju Afganistana

Popularno na sajtu

Trinaest zemalja odlučilo je u srijedu na medjunarodnoj konferenciji o Afganistanu u Istanbulu da se udruže i pomognu zemlji razorenoj ratom, bila je vijest koju su danas prenijeli mnogi mediji, uključujući i one sa islamskim predznakom.

“Danas objavljujemo nastanak Istanbulskog procesa, koji uključuje paket mjera povjerenja za saradnju u raznim oblastima”, rekao je šef turske diplomatije, “islamista” Ahmet Davutoglu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim afganistanskim kolegom Zalmaijem Rasulom, predstavnikom kabulskog Karzaijevog režima.

A o kojoj je vrsti pomoći riječ?

Trinaest zemalja pomagaće Afganistanu u raznim domenima, uključujući bezbjednost, obnovu, zdravstvo ili borbu protiv terorizma, ekstremizma i trafikinga “dok se ne obezbijede mir i bezbjednost”, rekao je “islamista” Davutoglu. Naravno, Davutoglu misli na “mir” kojeg je Afganistanu donijela NATO okupacija u čijoj misiji sama Turska ima oko 1850 vojnika!!!

Po ovom logičkom slijedu, „teroristi i ekstremisti“ bi bili talibani koji se bore za oslobođenje od NATO okupacije, dok su “pravi muslimani” koje Turska pomaže, u stvari, američki podanici iz redova Karzaijeve administracije. Tako je diplomatskim rječnikom opravdana okupacija muslimanske zemlje i dat legitimitet pomaganju iste.

Pored Turske, Afganistan će “pomoći” i Kina, Indija, Iran, Rusija Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija.

Jadni li su ovi vladari muslimanskih zemalja, kada pomaganje okupacije muslimanske zemlje nazivaju pomaganjem muslimana, a još su jadniji oni “islamisti” i “mudre daije” koji brane ovakve vladare i odobravaju njihove postupke.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz