Turska i Saudijska Arabija će, kao i do sada, pomoći okupaciju Afganistana

Objavljeno / ažurirano:

Trinaest zemalja odlučilo je u srijedu na medjunarodnoj konferenciji o Afganistanu u Istanbulu da se udruže i pomognu zemlji razorenoj ratom, bila je vijest koju su danas prenijeli mnogi mediji, uključujući i one sa islamskim predznakom.

“Danas objavljujemo nastanak Istanbulskog procesa, koji uključuje paket mjera povjerenja za saradnju u raznim oblastima”, rekao je šef turske diplomatije, “islamista” Ahmet Davutoglu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim afganistanskim kolegom Zalmaijem Rasulom, predstavnikom kabulskog Karzaijevog režima.

A o kojoj je vrsti pomoći riječ?

Trinaest zemalja pomagaće Afganistanu u raznim domenima, uključujući bezbjednost, obnovu, zdravstvo ili borbu protiv terorizma, ekstremizma i trafikinga “dok se ne obezbijede mir i bezbjednost”, rekao je “islamista” Davutoglu. Naravno, Davutoglu misli na “mir” kojeg je Afganistanu donijela NATO okupacija u čijoj misiji sama Turska ima oko 1850 vojnika!!!

Po ovom logičkom slijedu, „teroristi i ekstremisti“ bi bili talibani koji se bore za oslobođenje od NATO okupacije, dok su “pravi muslimani” koje Turska pomaže, u stvari, američki podanici iz redova Karzaijeve administracije. Tako je diplomatskim rječnikom opravdana okupacija muslimanske zemlje i dat legitimitet pomaganju iste.

Pored Turske, Afganistan će “pomoći” i Kina, Indija, Iran, Rusija Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija.

Jadni li su ovi vladari muslimanskih zemalja, kada pomaganje okupacije muslimanske zemlje nazivaju pomaganjem muslimana, a još su jadniji oni “islamisti” i “mudre daije” koji brane ovakve vladare i odobravaju njihove postupke.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kako postupiti protiv nasilnika i griješnika iz redova muslimanskih vladara

0
Što se tiče džihada protiv vladara i kraljeva, to će se učiniti time što ćemo ih savjetovati i upozoravati podsjećanjem na njihove obaveze i...

Preporučeni sadržaj

Uloga Irana i Hezbolaha u ratu protiv Amerike i “Izraela” i...

1
Iza američke dominacije u svijetu, i dominacije "Izraela" na Bliskom istoku, postoje dva svjetska aktera koji se, na prvi pogled, suprotstavljaju Americi i "Izraelu"....
abdest

Nedoumice u vezi s abdestom

Islamske teme