Pismo iz Zemlje dva sveta mesdžida (tzv. Saudijska Arabija)

Popularno na sajtu

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Sva zahvala pripada Allahu, Gospodaru svjetova, i neka su mir i blagoslov na našeg voljenog poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, na njegovu porodicu i na njegove časne ashabe.

A onda:

Mi smo članovi porodica ljudi koji se nalaze u zatvorima u tzv. Saudijskoj Arabiji – Zemlji dva sveta mesdžida. Kao prvo, tražimo pomoć od Allaha, dželle-šanuhu, a zatim i pomoć od ummeta da nas oslobode ugnjetavanja od strane tiranske porodice Saud koja već dugo godina uništava naše živote.

Kraljevski režim u tzv. Saudijskoj Arabiji, potpomognut krtašima, neumorno kuje zavjere u svim aspektima ljudskog života. Proganjaju i zatvaraju braću koja su napustila svoje domove da bi se borila protiv krstaša u Afganistanu, Iraku i ostalim zemljama džihada. Uspjeli su da ubiju i zarobe mnoge mudžahide. Nastavljaju da zatvaraju pravedne ljude iz trivijalnih razloga. Hapse i zatvaraju i sve one koji podržavaju mudžahide materijalno, a i one koji nazivaju mušrike nevjernicima.

Saudijski režim zatvara čak i one koji imaju samo namjeru da idu u džihad da bi branili potlačene, i sve se to radi pod parolom “borbe protiv terorizma”. Jedan od pokazitelja da je ovo, u stvari, rat protiv nosioca tevhida i džihada je i taj da je broj zatvorenih dostigao cifru od 30.000.  Mnogi zatvorenici su već proveli pet do 10, a neki i više od 10 godina u zatvorima tzv. Saudijske Arabije.

Zatvorenici su u tim zatvorima podvrgnuti raznim pshičkim i fizičkim torturama kao što su: čupanje noktiju, električni šokovi, premlaćivanja, lišavanje sna i prijetnje smrću, dok su oni koji su uspjeli da prežive izašli iz zatvora paralizovani ili sa nekom hroničnom bolešću. Među njima su: Yasir as-Sayih, Salih al-Muhawis, Murad al-Mukhlif i mnogi drugi.

Ipak, još gore je to što su mnogi zatvorenici ubijeni mučenjem ili nepružanjem potrebnih medicinskih tretmana. Mukhlid al-Otaibi, Kalid ar-Rezni, Mishal al-Harbi, Sultan ad-Da'eesi i mnogi drugi su završili na taj način.

Saudijski režim nas je izložio velikoj tragediji i time što je počeo da zatvara žene muslimanke, nešto što je nečuveno u islamu. Jedna od istaknutih zatvorenica je i Hayla al-Qusayr (Allah ubrzao njeno oslobađanje).

Mi, članovi porodica ovih zatvorenika, želimo da ukažemo cijelom svijetu na njihove nevolje, prije nego što podlegnu zločinačkim torturama saudijskog režima. Pokucali smo na sva vrata koja su nam, prema riječima režima, bila dostupna: vrata Ministarstva unutarnjih poslova, Kraljevskog suda pravde, Ministarstva za pitanja zatvorenika i mnoga druga, ali bez uspjeha. Nijedna od gore navedenih ustanova nam nije izašla u susret. Umjesto da nam pomogne, tiranski režim je pokrenuo kampanju blaćenja našeg karaktera. Želio je da pod strahovitim pritiskom odustanemo od ideje traženja pravde za naše rođake u zatvoru.
Kada je vlada odbila da oslobodi naše nepravedno zatvorene rođake, bili smo prisiljeni da održimo javne demonstracije kako bi cijeli svijet saznao za naše patnje. Međutim, i mi sami smo postali zatvorenici. Dakle, scenarij u tzv. Saudijskoj Arabiji je sljedeći: Svako ko vodi kampanju za oslobađanje članova porodice će također postati zatvorenik. Režim u ovom trenutku zatvara muškarace, žene i djecu u velikom broju.

Tiranski režim je konačno, nakon mnogo godina, osmislio trik da bi nas ušutkao, pa je 2011. godine otpočeo sa suđenjima naših zatvorenih rođaka. Umjesto da djeluju na principima pravde, kraljevske sudije su pretvorile sudske rasprave u cirkus. Trebalo im je mnogo vremena da bi završili suđenje samo jednom zatvoreniku. Često bi uzimali slobodne dane i godišnje odmore kako bi još više razvukli sudske procese. Čak i ako bi oslobodili jednu osobu, u međuvremenu bi zatvorili deset novih članova naših porodica.
Poručujemo našoj braći i sestrama u Velikoj Britaniji da smo veoma dirnuti njihovim pozivom da se oslobode naši rođaci. Zadovoljni smo sa pomoći koju dobijamo od njih.  Osjećamo da je ummet jedna cjelina i da su srca muslimana ujedinjena, iako smo goegrafski udaljeni jedni od drugih. Molimo vas da nastavite da emitujete patnje i stradanja zatvorenika u tzv. Saudijskoj Arabiji. Također vas molimo da nastavite da objelodanjujete okrutnost i teror saudijskog režima – stvarnost koju on već dugo godina pokušava da sakrije navodnom primjenom islamskih zakona.

Molimo Allaha, subhanehu ve te’ala, da vas zaštiti, da vas učvrsti na Istini i da vas pomogne protiv vaših neprijatelja i neprijatelja islama.

Vaša braća i sestre iz Zemlje dva sveta mesdžida

Izvor: Islamski sajtovi i Forumi

Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz