Usporedna mapa kontrole u Siriji za period 1. juli 2014 – 1. juli 2015. godine

Objavljeno / ažurirano:

Mapa kontrole Sirije 1. jula prošle godine se poprilično razlikuje od mape koju su aktivisti objavili prije nekoliko dana.

U odnosu na stanje prošle godine u ovo vrijeme, Kurdi su proširili teritoriju pod svojom kontrolom na račun IDIŠ-a, zauzevši nekoliko hiljada kvadratnih kilometara od IDIŠ-a.

S druhe strane, IDIŠ je proširio zone svog uticaja zauzevši desetine gradova od džihadsko-oslobodilačkih snaga u provincijama Deir ez-Zur, Rakka, Halep i Hasaka, a u zadnjih par mjeseci i od režimskih snaga u Homsu i Hasaki.

Džihadsko-oslobodilačke snage su napredovale protiv režima u Idlibu i Deri, dok je režim načinio značajna osvajanja oko grada Halepa.

Na mapama ispod možete detaljnije usporediti stanje u Siriji prije godinu dana i ovih dana. Kliknite na slike da biste ih vidjeli u punoj veličini.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme