Usporedna mapa kontrole u Siriji za period 1. juli 2014 – 1. juli 2015. godine

Objavljeno / ažurirano:

Mapa kontrole Sirije 1. jula prošle godine se poprilično razlikuje od mape koju su aktivisti objavili prije nekoliko dana.

U odnosu na stanje prošle godine u ovo vrijeme, Kurdi su proširili teritoriju pod svojom kontrolom na račun IDIŠ-a, zauzevši nekoliko hiljada kvadratnih kilometara od IDIŠ-a.

S druhe strane, IDIŠ je proširio zone svog uticaja zauzevši desetine gradova od džihadsko-oslobodilačkih snaga u provincijama Deir ez-Zur, Rakka, Halep i Hasaka, a u zadnjih par mjeseci i od režimskih snaga u Homsu i Hasaki.

Džihadsko-oslobodilačke snage su napredovale protiv režima u Idlibu i Deri, dok je režim načinio značajna osvajanja oko grada Halepa.

Na mapama ispod možete detaljnije usporediti stanje u Siriji prije godinu dana i ovih dana. Kliknite na slike da biste ih vidjeli u punoj veličini.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

CIJENA PONIŽENJA

0
Nekim slabim dušama se pričinjava da ponos ima preveliku cijenu koja se ne može platiti pa stoga odabiru poniženje i sramotu bježeći od ovih teških obaveza, te žive bezvrijednim životom, uplašeni i uznemireni bojeći se svoje sjenke i svoga odjeka. “Misle da je svaki povik usmjeren njima”, “I naći ćeš ih da su najpohlepniji za životom na ovom svijetu.”

Islamske teme