Usporedna mapa kontrole u Siriji za period 1. juli 2014 – 1. juli 2015. godine

Objavljeno / ažurirano:

Mapa kontrole Sirije 1. jula prošle godine se poprilično razlikuje od mape koju su aktivisti objavili prije nekoliko dana.

U odnosu na stanje prošle godine u ovo vrijeme, Kurdi su proširili teritoriju pod svojom kontrolom na račun IDIŠ-a, zauzevši nekoliko hiljada kvadratnih kilometara od IDIŠ-a.

S druhe strane, IDIŠ je proširio zone svog uticaja zauzevši desetine gradova od džihadsko-oslobodilačkih snaga u provincijama Deir ez-Zur, Rakka, Halep i Hasaka, a u zadnjih par mjeseci i od režimskih snaga u Homsu i Hasaki.

Džihadsko-oslobodilačke snage su napredovale protiv režima u Idlibu i Deri, dok je režim načinio značajna osvajanja oko grada Halepa.

Na mapama ispod možete detaljnije usporediti stanje u Siriji prije godinu dana i ovih dana. Kliknite na slike da biste ih vidjeli u punoj veličini.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kako se i skim druži žena muslimanka

0
Žena muslimanka trudi se da u svojoj povezanosti s drugim ženama odabire kreposne žene među njima, kako bi joj bile sestre i prijateljice. Ona...

Preporučeni sadržaj

Primjeri istinskog vjerovanja u naređivanju dobra i odvraćanju od zla

0
1. Sufjan es-Sevri i Ebu Dža'fer el-Mensur Es-Sevri kaže: "Na Mini sam uveden kod Ebu Dža'fera i rekao mu: - Boj se Allaha! Dospio si na...

Islamske teme