Veliki udarac ruskoj vojsci: Ubijeni visoki oficiri – general, poručnik i zapovjednik elitnih padobranaca

Popularno na sajtu

Zamjenik komandanta ruske Crnomorske flote poručnik Andrej Palij poginuo je tokom borbi za Marijupolj, saopćio je na svom Telegram kanalu gubernator Sevastopolja Mihail Razvozžajev.


Palij je 1992. godine završio Kijevsku višu vojno-pomorsku školu, a 1993. godine je odbio da položi zakletvu u ukrajinskoj vojsci i otišao je u Sjevernu flotu.

Službovao je na razaraču “Bestrašnij” i protivbrodskom brodu “Očakov”.

Prve informacije o smrti ruskog komandanta počele su da se pojavljuju na ruskim društvenim mrežama u subotu uveče.

Ukrajinski portali objavili su da je tokom bombardovanja Hersonske oblasti na jugu Ukrajine poginuo visoki predstavnik ruske mornarice.

Ukrajinska vojska, međutim, nije otkrila detalje o njegovoj smrti.

Ukrajinci tvrde da su ubili ruskog general-pukovnika Andreja Mordivčeva

Ukrajinska vojska je na svom zvaničnom Twitter nalogu objavila da su ubili još jednog ruskog generala.

Sudeći prema njihovim riječima, ubijen je general-pukovnik Andrej Mordivčev, zapovjednik 8. armije Južnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije.

Nije precizirano gdje je i kada ubijen, ali je naglašeno da je njegovo stradanje posljedica odbijanja napada neprijatelja.

Ranije su Ukrajinci ubili glavnog zapovjednika ruskih elitnih padobranaca Sergeja Suhareva, što su potvrdili i ruski zvaničnici.

Osim njega, ubijena su još najmanje četvorica zapovjednika. U srijedu je ubijen i Oleg Mityaev, zapovjednik 150. motorizovane divizije. Stradao je u neuspjelom pokušaju napada na Mariupolj.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: