Video: Budistički monah se hvali: Uništili smo domove muslimana i njihove džamije

Objavljeno / ažurirano:

Da iza genocida nad muslimanima Burme pored vojske stoje i budistički monasi, odavno je jasno. Međutim, rijetko kada se dešavalo da na vidjelo izađe priznanje ovog genocida od njih samih. Uglavnom su i vojska i budistički poglavari negirali bilo kakve zločine nad muslimanima.

Ovih dana je svjetlo dana ugledao video snimak na kojem Zwegabin Sayardaw, budistički monah visokog ranga koji je zamjenik upravitelja budističkog vjerskog tijela “Buddha Dhamma Parahita Foundation”, hvali se kako je on sa drugim monasima vršio etničko čišćenje mjesta u kojima su živjeli muslimani Rohinge.

Sayardaw opisuje kako su monasi zajedno sa budističkim stanovništvom uništavali muslimanske kuće i džamije i kako su na mjesto džamija gradili budističke hramove pagode.

Ko bi reko da pripadnici i poglavari “vjere mira” (budizma) posjeduju ovoliku količinu umobolne mržnje i tako jaku genocidnu narav? Onoga ko čita Allahove ajete nimalo ne čudi mržnja budističkih mušrika spram muslimana:

“Ti ćeš sigurno naći da su vjernicima najljući neprijatelji Jevreji i mnogobošci;” (el-Ma’ida, 82.)

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Želi svome bratu ono što želiš sam sebi

0
Iman vjernika neće biti potpun sve dok svojoj braći vjernicima ne bude želio što i sam sebi priželjkuje. Uzvišeni kaže: "Samo su vjernici braća."1 Ibn Kesir,...

Preporučeni sadržaj

Četiri stvari koje je Allah stvorio Svojom rukom

0
Prenosi se od Harisa ibn Newfela: Allah je stvorio tri stvari Svojom rukom: 1. Stvorio je Adema Svojom rukom 2. Napisao je Tevrat Svojom rukom 3. Zasadio...

Islamske teme