Video: Budistički monah se hvali: Uništili smo domove muslimana i njihove džamije

Objavljeno / ažurirano:

Da iza genocida nad muslimanima Burme pored vojske stoje i budistički monasi, odavno je jasno. Međutim, rijetko kada se dešavalo da na vidjelo izađe priznanje ovog genocida od njih samih. Uglavnom su i vojska i budistički poglavari negirali bilo kakve zločine nad muslimanima.

Ovih dana je svjetlo dana ugledao video snimak na kojem Zwegabin Sayardaw, budistički monah visokog ranga koji je zamjenik upravitelja budističkog vjerskog tijela “Buddha Dhamma Parahita Foundation”, hvali se kako je on sa drugim monasima vršio etničko čišćenje mjesta u kojima su živjeli muslimani Rohinge.

Sayardaw opisuje kako su monasi zajedno sa budističkim stanovništvom uništavali muslimanske kuće i džamije i kako su na mjesto džamija gradili budističke hramove pagode.

Ko bi reko da pripadnici i poglavari “vjere mira” (budizma) posjeduju ovoliku količinu umobolne mržnje i tako jaku genocidnu narav? Onoga ko čita Allahove ajete nimalo ne čudi mržnja budističkih mušrika spram muslimana:

“Ti ćeš sigurno naći da su vjernicima najljući neprijatelji Jevreji i mnogobošci;” (el-Ma’ida, 82.)

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zatvorenik iz Gvantanama broj 552 II Četvrta epizoda: TAJNE KANDAHARA

0
Četvrta epizoda: Tajne Kandahara. Šta sam doživio u Kandaharu? Ko je upravljao zatvorom u Kandaharu? Brojne i različite metode i načini mučenja. Seksualno zavođenje i uznemiravanje. Susret sa britanskim zatvorenikom.

Preporučeni sadržaj

Sirija: Sukobi u Idlibu, pobunjenici granatirali ruske milicije u Kafranbelu, odbijen...

0
U ponedjeljak ujutro, milicije i plaćenici povezani s Rusijom granatirali su nekoliko područja u južnom dijelu Idliba artiljerijom i raketama, što je dovelo do žrtava...

Islamske teme