Video: Budistički monah se hvali: Uništili smo domove muslimana i njihove džamije

Objavljeno / ažurirano:

Da iza genocida nad muslimanima Burme pored vojske stoje i budistički monasi, odavno je jasno. Međutim, rijetko kada se dešavalo da na vidjelo izađe priznanje ovog genocida od njih samih. Uglavnom su i vojska i budistički poglavari negirali bilo kakve zločine nad muslimanima.

Ovih dana je svjetlo dana ugledao video snimak na kojem Zwegabin Sayardaw, budistički monah visokog ranga koji je zamjenik upravitelja budističkog vjerskog tijela “Buddha Dhamma Parahita Foundation”, hvali se kako je on sa drugim monasima vršio etničko čišćenje mjesta u kojima su živjeli muslimani Rohinge.

Sayardaw opisuje kako su monasi zajedno sa budističkim stanovništvom uništavali muslimanske kuće i džamije i kako su na mjesto džamija gradili budističke hramove pagode.

Ko bi reko da pripadnici i poglavari “vjere mira” (budizma) posjeduju ovoliku količinu umobolne mržnje i tako jaku genocidnu narav? Onoga ko čita Allahove ajete nimalo ne čudi mržnja budističkih mušrika spram muslimana:

“Ti ćeš sigurno naći da su vjernicima najljući neprijatelji Jevreji i mnogobošci;” (el-Ma’ida, 82.)

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Islam, priroda

Šutnja i govor

Šutnja je veoma lagana i čovjeku nikakve troškove ne donosi, već ga čuva od mnogih problema i neprijatnih situacija, i odstranjuje od njega mnoge...

Preporučeni sadržaj

Bijela kuća

Mediji: Izrael postavio špijunske naprave u blizini Bijele kuće

Sprave za nadgledanje locirane blizu Bijele kuće u posljednje dvije godine po svoj prilici postavio je Izrael, izjavili su bivši zvaničnici SAD-a za magazin Politico. Sudeći...
Nemoj da ih se bojis

Nemoj da ih se bojiš!

Islamske teme