Ruski teroristi počinili novi masakr u Deir Zuru: Ubijeno 119 civila koji su bježali od sukoba

Objavljeno / ažurirano:

Dok arapski diktatori jedan za drugim odlaze Putinu na noge moleći ga da im proda oružje kojim će u bliskoj ili daljnoj budućnosti ubijati svoj narod, dotle Putinova teroristička administracija demonstrira kako se to u praksi vrši genocid nad narodom, nad ženama i djecom koji pokušavaju da pobjegnu od strahota rata.

Kako izvještavaju mnogobrojni aktivisti i mediji, Putinove terorističke snage su u srijedu bombardovale konvoj vozila civila koji su pokušavali pobjeći od sukoba koji se vode u Deir ez-Zuru.

Fotogafije pokazuju civilna vozila, traktore i kamione kojima su civili napuštali mjesta sukoba u Deir ez-Zuru.

Prethodno su mediji objavili da je u ovom ruskom terorističkom napadu ubijeno 38 civilia, medju njima 9 djece, ali novi podaci govore da je u ovom zvjerskom napadu kršćanskih terorista ubijeno 199 civila.

Događaj kojeg su aktivisti prozvali holokaustom dokazuje da je Putin isti luđak kao i Trump i da je Putinova administracija u istoj mjeri teroristička kao i Trumpova.

Pogledajte i nekoliko fotografija koje prikazuju mjesto bombardovanja (klikni na sliku za uvećani prikaz):

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Sirija: Dževlani u Džebelu-Zaviji otkrio svoju prošlost i osobni identitet

0
Ebu Muhammed el-Dževlani, osnivač Džebhetun-Nusre a potom Tahriru-Šama te dugogodišnji vojni zapovjednik sirijske pobune, otkrio je svoju prošlost i osobni identitet na sastanku s plemenskim vođama i stanovnicima Džebelu-Zavije.

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Teravih namaz – 8, 20 ili 39 rekata

0
Pojedine osobe kažu da klanjaju na određeni način teraviju jer je to sunnet Poslanika sallallahu alejhi ve sellem ali da li je to samo stvar u imitiranju broja rekata koji je on klanjao ili je to zbilja po Sunnetu pogledajte u 28. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme