Video iz Banje Luke postao hit: “Jeste li vi genocidan narod?” “Jesmo!”

Popularno na sajtu

U Banjoj Luci je u održan skup podrške vlastima Republike Srpske koji je organiziran povodom nedavne odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta o zabrani raspolaganja nepokretnom državnom imovinom.

Visoki predstavnik u BiH poništio je zakon kojim su vlasti RS-a kanile preuzeti nekretnine čiji je vlasnik država BiH.

“Obustavio sam primjenu zakona do odluke Ustavnog suda i proširujem zabranu raspolaganja državnom imovinom. Ovom odlukom jasno se daje do znanja da samo država BiH može raspolagati državnom imovinom odnosno uređivati način raspolaganja državnom imovinom”, izjavio je Schmidt u Sarajevu dodavši da se ovaj problem ne može riješiti nikakvim jednostranim mjerama.

Formalni organizator skupa u Banjoj Luci, nazvanog “Sloboda”,  je Boračka organizacija Republike Srpske, a skupu su prisustvovali ključni ljudi Dodikovog SNSD-a.

Prema procjenama policije, skupu je prisustvovalo oko 18.000 ljudi.

Sudionici skupa pjevali su i prijeteću pjesmu o Christianu Schmidtu: “Iz Milića krenula je svita, da obori Christiana Schmidta, e moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole vrljikama.”

Ta prijeteća poruka izazvala je najviše pažnje među političarima, reagirali su brojni i osudili prijetnje, a na društvenim mrežama  pažnju je izazvala jedna druga poruka.

“Kad te emocije ponesu”

Skupu se obratio dekan Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu, Radomir Lukić, koji je rekao da ovo trenutak kad se narod treba dići jer znate šta treba  štititi.

Ponesen emocijama u jednom trenutku je upitao okupljene: “Pitam vas jeste li vi genocidan narod?”.
Iz mase su mu odgovorili: “JESMO!”

Odgovor koji je masa dala izazvao je brojne komenatare na društvenim mrežama. Neki od komentara su bili i “da jezik hoće pravo” te da je dobro da smo “napokon završili ovu raspravu…”.

“Kad te emocija i masa ponesu!!!”, napisao je novinar Srđan Puhalo na Twitteru.

Pogledajte i sami o čemu se radi.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz