VIDEO: Krvoločni kazahstanski režim ubio i ranio oko 1000 muslimana i pojačao torturu nad muslimanima

Objavljeno / ažurirano:

Na Jutjubu je postavljen amaterski video snimak koji je 16. decembra načinjen u Žanaozenu, na dan čuvenog bunta radnika naftnih platformi. Ovaj video je snimio jedan lokalni stanovnik sa prozora jedne kuće u centru grada, prenijeli su mediji.

Nazarbajevljev režim tvrdi da je ubijeno 14 ljudi i da ih je više od 80 ranjeno u krvoproliću sprovedenom od strane režima u Žanaozenu. Prema nezvaničnim podacima, broj žrtava je puno veći. Nezavisni izvori izjavljuju da je oko 70 nevinih radnika na naftnim postrojenjima ubijeno i 800 ranjeno.

U Žanaozenu je proglašeno vanredno stanje koje će biti na snazi sve do 5. januara 2012. godine.

Nazarbajev, kolovođa kazahstanskih marioneta (predsjednika Kazahstana) je u Astani, glavnom gradu Kazahstana, na sastanku njegovog “Savjeta bezbjednosti” izjavio da su njegove bezbjednosne službe u Žanaozenu “dovodile stvari u red”, i da su djelovali “u okviru svojih nadležnosti po zakonu”.

Stoga, shodno Nazarbajevljevom zakonu, oko 1000 miroljubivih naftnih radnika je ranjeno i ubijeno.

U međuvremenu, međunarodna organizacija za ljudska prava (Human Rights Watch) je u jednoj zvaničnoj izjavi pozvala krvoločnog diktatora Nazarbajeva da zaustavi nasilje protiv kazahstanskih muslimana (zvanična izjava postavljena na njihovom websajtu).

Ova organizacija izvještava i o mučenjima zarobljenih naftnih radnika u Žanaozenu.

Pogledajte i video:

Izvor: Kavkaz centar

Obrada: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme