VIDEO: Krvoločni kazahstanski režim ubio i ranio oko 1000 muslimana i pojačao torturu nad muslimanima

Objavljeno / ažurirano:

Na Jutjubu je postavljen amaterski video snimak koji je 16. decembra načinjen u Žanaozenu, na dan čuvenog bunta radnika naftnih platformi. Ovaj video je snimio jedan lokalni stanovnik sa prozora jedne kuće u centru grada, prenijeli su mediji.

Nazarbajevljev režim tvrdi da je ubijeno 14 ljudi i da ih je više od 80 ranjeno u krvoproliću sprovedenom od strane režima u Žanaozenu. Prema nezvaničnim podacima, broj žrtava je puno veći. Nezavisni izvori izjavljuju da je oko 70 nevinih radnika na naftnim postrojenjima ubijeno i 800 ranjeno.

U Žanaozenu je proglašeno vanredno stanje koje će biti na snazi sve do 5. januara 2012. godine.

Nazarbajev, kolovođa kazahstanskih marioneta (predsjednika Kazahstana) je u Astani, glavnom gradu Kazahstana, na sastanku njegovog “Savjeta bezbjednosti” izjavio da su njegove bezbjednosne službe u Žanaozenu “dovodile stvari u red”, i da su djelovali “u okviru svojih nadležnosti po zakonu”.

Stoga, shodno Nazarbajevljevom zakonu, oko 1000 miroljubivih naftnih radnika je ranjeno i ubijeno.

U međuvremenu, međunarodna organizacija za ljudska prava (Human Rights Watch) je u jednoj zvaničnoj izjavi pozvala krvoločnog diktatora Nazarbajeva da zaustavi nasilje protiv kazahstanskih muslimana (zvanična izjava postavljena na njihovom websajtu).

Ova organizacija izvještava i o mučenjima zarobljenih naftnih radnika u Žanaozenu.

Pogledajte i video:

Izvor: Kavkaz centar

Obrada: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Preporučeni sadržaj

Ratko Mladic, Srebrenica, genocid

Srebrenica: Lijepljene plakate Mladića s porukom ‘Genocida nije bilo’

0
Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” danas su na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili plakate sa likom generala Ratka Mladića i natpisom “Genocida nije...

Islamske teme