Crveni krst: Tijela ubijenih talibana se ne raspadaju

Popularno na sajtu

Komisija američkog Crvenog krsta objavila je na svojoj web stranici izvještaj po pitanju tijela ubijenih talibana koja su upoređena sa tijelima vojnika stranih snaga. Pomenuta komisija, koja je imala zadatak da sakupi i zakopa ubijene u afganistanskoj provinciji Mezar Šerif, ostala je začuđena kada je vidjela da se tijela talibana nisu raspala, niti su odavala neugodan miris.

U izvještaju se kaže da su istražitelji u početku mislili da je hladno vrijeme bilo razlogom dešavanja ove pojave, međutim ova teorija je kasnije odbačena jer su su tijela NATO vojnika koji su ležali na istom području raspala i odavala su odvratan miris.

U izvještaju se dalje kaže da se sada želi provesti istraživanje o vrsti hrane koju su jeli talibanski borci! Istražitelji također žele da saznaju da li postoji povezanost između hrane i krvi, jer je krv nekih od talibana zadržala svoju toplotu čak i nakon njihove smrti!

Allahova je dobrota to što neprijatelji prije prijatelja priznaju čuda koja su izložena preko ubijenih talibana. Bitno je napomenuti da ukoliko bi se svi naučnici i hemičari na planeti skupili i istraživali cijeli život nikada ne bi bili u mogučnosti da nađu odgovor na ovo zagonetno pitanje. Možda su oni čak probali da pronađu mjesto blagoslvljenog tijela Ibrahima, alejhisselam, kako bi napravili vatrootpornu odjeću za svoje vojnike studirajući njegovu biološku strukturu!!!1

U ovom slučaju možemo se prisjetiti govora čuvenog učenjaka doktora Jasira na dženazi istaknutom komandantu Islamskog Emirata, šehidu Mulla Abdul Menan Ahmedu (Allah mu se smilovao): “Ovdje bih ja želio da ukažem na jedan jednostavan primjer kojeg može svako da razumije i niko ne može da ga porekne, o tome zašto su talibani na strani istine a kabulski režim na strani laži. Tijela naših ubijenih se ne raspadaju i pružaju prijatan miris dok ubijeni neprijatelji truhnu i daju odvratan miris.”

Dok se prijatan miris iz tijela ubijenog Mulla Abdul Menana i dalje širio, poštovani doktor Jasir je dodao: “Pozivam svakoga da dođe! Uzmimo jednog ubijenog od naših i jednog ubijenog od suprotne strane koji su ubijeni u isto vrijeme i sa istim oružjem. Ostavit ćemo ih u istim fizičkim i hemijskim okolnostima. Zatim ćemo primjetiti kako se naši ubijeni proljepšavaju i počinju da odavaju miris miska2 dok se tijela druge strane naduvavaju i počinju da odavaju vrlo neugodan miris. Stoga neka svjetski stručnjaci u oblasti nauke i hemije istraže i otkriju razlog?!!”

Ne bismo trebali zaboraviti da jedan od glavnih razloga porasta osipanja u redovima vojske kabulskog režima je zbog čuda koja su predočena preko ubijenih talibana. Jedna grupa ANA vojnika (Afganistanska nacionalna armija) u provinciji Nangarhar oblast Gani Hel, navode razlog zbog kojeg su napustili državnu službu: “Jedanput smo se borili prsa u prsa protiv talibana u provinciji Kandahar, nakon čega su se talibani povukli dok su dva ubijena čovjeka, s obje strane, ostala da leže na bojnom polju. Bilo nam je naređeno da ostanemo u tom području tu noć. Kako je vrijeme prolazilo, naš ubijeni je počeo da se raspada i da ispušta odvratan miris koji se ne može opisati riječima. S druge strane, ubijeni taliban je počeo da ispušta čudan i lijep miris. Tako je to bio razlog da napustimo svog umrlog i stanemo pokraj tijela ubijenog talibana.”

Ovi vojnici dalje dodaju: “Tako u zoru, ja i moji prijatelji spakovali smo naše stvari i sve napustili, iako je bilo samo dva do tri dana do naše plate, i otišli smo kući!!!”

Napisana je cijela knjiga, od strane poznatog učenjaka šejha Abdullaha Azzama (Allah mu se smilovao), o čudima koja su predočena preko šehida u džihadu protiv Sovjeta3, pod nazivom ‘Ajetur-Rahman fi džihadil-Afgan’ – Znakovi Milostivog u afganistanskom džihadu, u kojoj je opisano stotine slučajeva.

Stoga, da Allah podari učenjacima našeg vremena da zavrnu rukave i počnu pisati o čudima koja se dešavaju na bojnim poljima i preko šehida u trenutnom džihadu, kako bi ljudi mogli da naprave razliku između istine i laži i shodno tome da se priključe ispravnoj strani.

Za kraj, zamolio bih čitaoce da iskreno upute dovu za mene da budem u mogućnosti da učestvujem u džihadu i da na kraju budem počašćen šehadetom4, blagodati koju je spomenuo voljeni Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, i koju je on za sebe priželjkivao.

Napisao: Doktor Muslim Andar

Izvor: Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod i obrada: Put vjernika

Fusnote:


1    Riječ je o Božijem Poslaniku Ibrahimu, alejhisselam, koji je od svog naroda bio bačen u veliku vatru, ali je Uzvišeni Allah naredio vatri da bude hladna i spasonosna Ibrahimu, tako da je Ibrahim jedno vrijeme bio u vatri i vatra mu uopšte nije naštetila.

2    Misk – veoma lijep i prijatan miris

3    Sovjeti – vojska bivšeg Sovjetskog Saveza koja je ratovala protiv Talibana

4    Šehadet – pogibija na Allahovom putu

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz