Video serijal: Ramazan promijena

Objavljeno / ažurirano:

Pogledajte ramazanski serijal kratkih video obraćanja i savjeta. Okoristite se i podijelite sa drugima.

Serijal ima više dijelova, i kako novi dijelovi budu objavljivani, tako ćemo ih i mi ovdje, inšaallah, prenositi.

linija

Dan 11: Lijek koji većina doktora ne propisuje

Znate li koji je to lijek koji je uz Allahovu dozvolu dokazano učinkovit za mnoge musibete koji čovjeka pogodi tokom života?

linija

Dan 10: Pažljivo te promatraju

Da li se ikada zapitaš kako tvoje ponašanje utiče na ljude oko tebe i ko sa posebnom pažnjom prati svaki tvoj pokret, bio on dobar ili loš? Odgovor pogledaj u 10. nastavku ramazanskih savjeta šejha Ali Hammude.

linijaDan 9: Ovako je on dobio utrku

Šta je suština posta i zašto Ebu Bekr r.a. ima tako veliki status u islamu? Pogledajte u 9. nastavku ramazanskog serijala šejha Ali Hammude.

linija

Dan 8: Ne umiri bez projekta!

U 8. nastavku ramazanskih savjeta šejh Ali Hammuda govori o važnosti životnog projekta čija se nagrada dobrih djela ubire i nakon smrti.

linija

Dan 7: Još uvijek ne osjetiš to?

Kakav je naš ibadet i da li osjećamo slatkoću prilikom njegovog činjenja? Koji su uzroci gubitka osjećaja uživanja prilikom obožavanja Allaha i kako otkloniti te uzroke od sebe? Pogledajte u 7. nastavku ramazanskih savjeta šejha Ali Hammude.

linija

Dan 6: Ukloni krov

Zašto Allah u suri El-Bekare pored posta spominje dovu? Kako je to dovio Sulejman alejhi selam i šta mu je Allah podario? Kakve naše dove treba da budu? Pogledajte u 6. nastavku ramazanskih savjeta šejha Ali Hammude

linija

Dan 5: Rezerviši sobu ovog Ramazana

Kakve su sobe u Džennetu i kome one pripadaju? Kakva je njihova veza sa Ramazanom? Pogledajte u 5. nastavku ramazanskih savjeta šejha Ali Hammude.

linija

Dan 4: Izvinjenje kao nijedno drugo

Koje ljude Allah voli i kakvi trebamo biti da bi i nas zavolio? Pogledajte u 4. dijelu ramazanskih savjeta šejha Ali Hammude

linija

Dan 3: Priprema za stalni rad

U početku Ramazana mnogi muslimani su predani i dosljedni u izvršavanju ibadeta ali kasnije posustanu u tome. Pogledajte ovaj korisni savjet šejha Ali Hammude o pripremi za stalni rad i ustrajnost u vjeri Allaha azze we dželle.

linija

Dan 2: Ne čine to svi gosti

Kakav je gost mjesec Ramazan? Kako ga dočekati? Šta nam mjesec Ramazan donosi a šta odnosi?

Izvor: Istikamet

NOVO NA SAJTU

Islamske zemlje bojkotiraju francuske proizvode

0
U subotu su zaredali pozivi na bojkot francuskih proizvoda u više zemalja Bliskog istoka pošto je Macron u emotivnom govoru ove sedmice obećao da se njegova zemlja "neće odreći" karikatura poslanika Muhameda koje islam zabranjuje.

Preporučeni sadržaj

Stoltenberg: NATO odlazi iz Afganistana zajedno sa SAD-om

0
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovio je u četvrtak odluku Saveza da povuče svoje snage iz Afganistana zajedno sa SAD-om, nakon odluke predsjednika Donalda Trumpa da povuče svoje vojnike do Božića.

Islamske teme