Afganistan: U napadu talibana ubijeno ili ranjeno preko 40 marionetskih obavještajaca

Objavljeno / ažurirano:

Talibanski bombaš je u ponedjeljak izveo napad na sjedište afganistanske obavještajne agenciju NDS, objavili su lokalni mediji.

Prema vijestima lokalne radiotelevizije, najmanje sedam osoba je poginulo, a preko 40 je povrijeđeno u napadu na Nacionalnu upravu za sigurnost (NDS) u provinciji Ghazni, jugozapadno od glavnog grada Kabula.

“Većina žrtava su uposlenici NDS-a“, objavio je portparol Guvernerstva Gazne Vahidullah Cumazadeh pozivajući se na lokalne zdravstvene zvaničnike.

Napad je uslijedio dan nakon što su afganistanski predsjednik Ashraf Ghani i njegov politički rival Abdullah Abdullah sklopili sporazum o podjeli vlasti kako bi okončali višemjesečnu političku krizu.

Afganistanski talibani preuzeli su odgovornost za napad.

(Agencije/PV)

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme