Categories:

AKAP pozvao indijske muslimane da zbog represije pokrenu oružanu borbu

Objavljeno / ažurirano:

Organizacija AQAP (AKAP, Al Kaida na Arapskom poluotoku) objavila je proglas u kojem se osvrnula na represiju indijske hinduske vlade prema muslimanskoj manjini koja u Indiji broji 182 miliona.

”Indija napada isključivo muslimane, donijela je zakon kako bi im oduzela državljanstvo a čitav svijet to posmatra. SAD to podržavaju a Trump je Indiji dao zeleno svjetlo da napadne muslimane” stoji u proglasu AQAP-a.

”Mi u AQAP-u osuđujemo postupke indijske vlade i iskazujemo podršku našoj muslimanskoj braći. Krenite putem našeg vođe Mulla Omera (osnivača talibana), razgovarajte s učenjacima, uzvratite oružanim otporom i zaštitite svoje porodice i vjeru. Dostojanstvo muslimana je džihad” navodi se u proglasu.

AQAP je moćna frakcija smještena u Jemenu. U ratu je istovremeno s jemenskom vladom, (šijitskim) pokretom Husi i (haridžijskim) ISIL-om. Frakcija je početkom godine u američkoj vojnoj akciji izgubila vođu a za novog vođu izabran je saudijac Halid Seid Batarfi (Ebu Mikdad el-Kindi).

Agencije

NOVO NA SAJTU

Šest koraka kako poboljšati namaz

0
Elhamdulillah. Težnja ka postizanju kvalitetnog namaza je nešto što svi mi, kao produktivni muslimani, želimo. Niko od nas ne želi da uči Kur'an tokom...
Bitka na Uhudu

Pouke bitke na Uhudu

Preporučeni sadržaj

Srbija i Kosovo u Washingtonu potpisali ekonomski sporazum

0
Sporazum o ekonomskoj normalizaciji između Srbije i Kosova, potpisan je danas u Bijeloj kući. Sporazum podrazumijeva, između ostalog, pristupanje Kosova inicijativi "mini-Šchengen", ulaganje u...

Islamske teme