Aleksandar Vučić odlikovao negatora genocida u Srebrenici Petera Handkea

Objavljeno / ažurirano:

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, uručio je danas u Beogradu odlikovanje Peteru Handkeu, austrijskom piscu koji je nedavno dobio Nobelovu nagradu, negatoru genocida u Srebrenici i poštovaocu lika i djela Slobodana Miloševića.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, poznat i po nacističkoj izjavi “ubićemo sto muslimana za jednog Srbina”, uručio je danas povodom Dana državnosti Srbije više od 50 odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, prenosi Beta.

Orden Republike Srbije na lenti dobio je islamomrzac i predsjednik Češke Miloš Zeman, a Orden Karađordjeve zvijezde prvog stepena pisac i dobitnik prošlogodišnje Nobelove nagrade za književnost Peter Handke. Handke i Zeman nisu prisustvovali dodjeli odlikovanja.

Ovim priznanjima Aleksandar Vučić i srbijanska vlast su još jednom potvrdili svoje genocidaško opredjeljenje kao politički stav. Dominantna većina srpskog naroda negira da se u Srebrenici desio genocid.

(Agencije)

NOVO NA SAJTU

Poslanik Muhammed, sallAllahu alejhi ve sellem, prema svojim protivnicima u ratu...

0
Rat je u očima Allahovog Poslanika predstavljao sredstvo a ne i cilj. Rat se vodio radi širenja poziva u Allahovu vjeru. Allahov Poslanik, sallAllahu...

Preporučeni sadržaj

Sirija: Sukob Tahriru-Šama i Hurrasud-dina

0
Posljednjih dana svjedočili smo teškom oružanom sukobu između Tahriruš-Šama (HTŠ) i novoformirane operativne sobe ”Budite postojani” koju predvodi organizacija Hurrasu-din (HD) a koji je...

Islamske teme