Pagansko pleme u Maliju počinilo novi masakr nad muslimanima

Objavljeno / ažurirano:

Najmanje 31 osoba ubijena je u petak u napadu na selo Ogossagou, u kojem je prošle godine ubijeno više od 150 civila, potvrdila je vlada Malija, prenosi Hina.

Kako navode aktivisti i mediji, napad na Ogossagou, naselje muslimanskih stočara iz naroda Fulani, izvelo je mušričko (pagansko) pleme Dogon.

“Došli su i pucali u sve što se kreće”, rekao je Hamadou Dicko iz fulanske organizacije Tabital Pulaaku.

Milicija paganskog naroda Dogon u martu je 2019. napala isto selo i pritom ubila preko 150 civila.

Pripadnici mušričkog naroda Dogon
Pripadnici mušričkog naroda Dogon

Moulaye Guindo, gradonačelnik obližnjeg grada Bankassa i drugi lokalni dužnosnici, rekli su da se napad dogodio manje od 24 sata nakon što je malijska vojska, stacionirana blizu Ogossagoua napustila bazu.

Muslimanski narod Fula u afričkoj zemlji Mali, već duže vrijeme je izložen teroru zločinačkog saveza izmedju vojske koju kontroliraju Francuska i Amerika i lokalnog mušričkog plemena Dogon.

(Agencije)

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme