Afganistan: Novi demonkratski masakr žena i djece

Popularno na sajtu

Okupatorske snage i njihove marionete su u utorak, uz oklopnu i zračnu podršku, izveli takozvanu vojnu operaciju, te napali Sajavand selo u Baraki Barak distriktu, pokrajina Logar. Opkolili su cijelo selo obavještavajući da niko ne smije izaći iz svoga doma. Tokom opsade, neprijatelji su ulazili u domove lokalnog stanovništva, izbacivali pojedine osobe, da bi ih potom brutalno i bez milosti ubijali, uključujući djecu, starce i žene. Njihova tijela su razbacali po bližoj i daljoj okolini. Prema posljednim podacima, do sada su otkrivena tijela 28 nedužnih civila.

U ovom incidentu je takođe pronađeno 11-ero teško ranjene djece i žena, desetine kuća je porušeno u bombardiranju, a cijela okolina je u humanitarnoj krizi. Trebalo bi spomenuti da u svakoj kući ima onih koji su ili ubijeni ili povrijeđeni tokom ove terorističke operacije. Svjedoci iz okoline su dodali da je takođe velik broj osoba iz tog područja nestalo, te da je potraga za njima još u toku. Bombardovanje je sa namjerom provedeno na naseljenom prostoru i kuće su ciljano uništavane.

Neprijatelj je posegnuo za ovim barbarstvom nakon što su jučer pokušali da zauzmu kamp mudžahida, kada su pretrpjeli velike gubitke, koji su ih natjerali da kukavički sravne kamp zračnim napadima, ubivši tako 12 mudžahida. Tražeći način da se krvavo osvete počeli su napadati lokalno stanovništvo, djecu, žene, starce, te su opkolili Sajavand tokom naredna 24 sata. Nakon što su se neprijatelji povukli, pronađena su usmrćena tijela 28 civila. Kod velikog broja njih su uši i nosevi bili odsječeni, stomaci rasporeni, izgriženi od pasa, srca izvađena iz tijela, a tijela razbacana u svim smjerovima.

Islamski Emirat Afganistana najoštrije osuđuje ovaj ratni zločin poraženog neprijatelja. Također poziva sve neutralne strane i svjetske medije da izvrše svoju dužnost, te da otkriju javnosti ovo nečovječno barbarstvo. Mediji se pozivaju da pošalju svoje predstavnike u ovaj okrug te da slikaju ubijene i da prenesu glas potlačenog naroda. Obećavamo žestoku osvetu za ovu bezrazumnu okrutnost i zločin protiv agresora i njihovih unutrašnjih plaćenika, a svoje zemljake pozivamo da sa hrabrošću zajedno ustanemo protiv agresora, pošto je nastavak džihada jedini način izbavljenja od ovakvog divljaštva.

Glasnogovornik Islamskog Emirata Afganistana, Zabihullah Mudžahid

 

Izvor: Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod i obrada: Put vjernika

Ključne riječi:{tortags,4298,1}

Prethodni članak
Naredni članak

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz