CIRKUS

Popularno na sajtu

Potpuni anonimus postaje predsjednik države!! To je moguće samo kada su muslimanske zemlje u pitanju. To je dokaz da zemlje sa većinskim muslimanskim stanovništvom nemaju nikakav integritet ili državni kredibilitet u svijetu i to uvijek ostavlja prostor za agresiju i kolonizaciju tih zemalja.


Dragi i poštovani moji!

Zadnjih deset dana mjeseca marta su nam donijeli sve i svašta na scenu svjetskih događaja. Kao po običaju, mi muslimani smo silom prilika prinuđeni da pratimo dešavanja oko nas jer se situacije mijenjaju iz trena u tren. Dakako, svima vama je jasno da na svjetskoj političkoj sceni osim laži i prevara nema ničeg novog, ali, nije tako! Itekako ima mnogo toga novog i čudnog!

Mi ćemo ovdje hronološki poređati događaje o kojima ćemo dati svoje mišljenje i svakako želimo da ova pisana riječ dopre do zdrave i zrele pameti. Ciljamo na pamet koja se poziva na Kur'an i sunnet. Sve ostalo mimo spomenutih šerijatskih izvora nam je nevažno i demode jer za nas nema nikakvog kredibiliteta ili pak neke težine zbog čega bi se mi osvrtali na to. Dakle, kratko budi rečeno, zabludu ne treba tretirati već je jednostavno treba odbaciti, međutim, uslov je da se ne dozvoli širenje iste.

Prije desetak dana je izabran novi kolovođa sirijske opozicije u dijaspori. Čovjek se zove Gasan Hito. Prezime mu podsjeća na nekakvog japanskog genijalca ali nije tako. U pitanju je potpuno anonimna ličnost. On je sirijski emigrant koji je prije dvadeset godina napustio Siriju i krenuo trbuhom za kruhom. Taj je kruh našao nigdje drugo nego u Americi, u nekom malom gradu koji da jedva i postoji na geografskoj karti države Teksas. Ovaj biser je običan službenik u jednoj maloj firmi i radi na održavanju njihovog komunikacionog sistema. Znate šta je to komunikacioni sistem!? To je ona telefonska centrala u firmi na čiji broj dolaze svi pozivi i radnik koji je odgovoran za taj telefon jednostavno prosleđuje pozive u kancelarije! Neki kažu da on, navodno, radi na održavanju kompjuterskog sistema u toj firmi. Eto, to je „genije” kojeg je američka administracija naznačila za novog predsjednika sirijske opozicije u dijaspori.

Dok se u Siriji prolivaju rijeke muslimanske krvi, dok borci iz redova različitih vojnih islamskih jedinica ratuju protiv nusajriskog režima na terenu, dok traje rat protiv islama na teritoriji Sirije, dotle nesposobni i instrumentalizirani političari sirijske opozicije u dijaspori aminjaju na izbor Gasana Hita jer ga njegovi gospodari iz Bijele Kuće uslovno postavljaju na to mjesto ukoliko sirijska opozicija želi pare i oružje!

Sjećate se kako je Amerika nakon agresije na Afganistan postavila potpuno anonimnog insana za predsjednika ove muslimanske zemlje!? Doveli su Hamida Karzaija, službenika u naftnoj kompaniji tada američkog potpredsjednika Dika Čejnija. Potpuni anonimus postaje predsjednik države!! To je moguće samo kada su muslimanske zemlje u pitanju. To je dokaz da zemlje sa većinskim muslimanskim stanovništvom nemaju nikakav integritet ili državni kredibilitet u svijetu i to uvijek ostavlja prostor za agresiju i kolonizaciju tih zemalja. Isti scenario se priprema i Siriji nakon pada Bešara Asada.

Do prije neki dan su zapadnjačke vojne sile prijetile sirijskom režimu da neće dozvoliti upotrebu hemijskog oružja jer je to navodno crvena linija njihovog strpljenja! Tada su neki sekularistički idioti na sav glas počeli vikati kako Amerika i krstaški Zapad nisu islamofobi i eto vam dokaza!! Međutim, kada je prije neki dan grad Haleb ili Alepo bombardovan hemijskim oružjem i kada je cio svijet to gledao svojim očima, i kada su naivne budale čekale reakciju NATO snaga protiv Bešarovog režima, njihovi su pogledi jednostavno nijemo zurili u prazan horizont! Reakcije nije bilo. Nije bilo osude a kamoli neke konkretne akcije u korist naroda Sirije. Tada su naivni idioti i sekularne budale shvatili da je ustvari prijetnja zbog moguće upotrebe hemijskog oružja upućena borcima oslobodilačke armije i mudžahidima koji bi, kako nagađaju Židovi, mogli to oružje upotrebiti protiv Izraela a ne da se povede međunarodna vojna akcija protiv nusarajriskog režima ukoliko on upotrebi hemijsko oružje protiv muslimana Sirije.

Prošlog četvrtka je u džamiji El-Iman, u sjevernom području Damaska, ubijen Seid Ramadan El-Buti. Čovjek koji je svoj život posvetio islamskoj nauci i misionarstvu. Tako barem tvrdi jedan omladinski časopis na bosanskom jeziku u kojem stoji: „Neka se Allah smiluje i grijehe oprosti Dr.Butiju…” Ova i ovakva dova je direktna uvrijeda na račun sirijskog naroda i njegovih boraca, šehida, masakrirane djece i silovanih muslimanki u čiju odbranu ovaj sufijski govornik nije stao. Ovaj časopis uživa i ljubi da rad portala Put vjernika obilježava kao tekfirsku izopačinu i to zbog stavova koje na forumu ne iznosi tim ovog portala i to je svima jasno i svi znaju šta znači forum. U maniru vještog fudbalerskog driblera u ovom časopisu se govori o Butiju kao o učenjaku koji se nije baš najbolje snašao u vremenu smutnji i nereda. Kao što je i popularni saudijski daija Selman El-Aude nedavno uputio pismo vladajućoj porodici Saudijske Arabije.

S jedne strane upozorava na opasnost zanemarivanja ljudskih prava i kaže da to može izazvati revoluciju, haos i nered, a s druge pak strane upućuje dobroćudni poziv vladajućoj garnituri da odmah sprovede društvene reforme koje će tamošnju zajednicu zaštititi od mogućeg haosa.

Dakle, ovaj daija, kojem očitavamo pravo na mišljenje i stav i držimo do toga da je on nekada učinio puno dobra za ovu vjeru, još uvijek priznaje legitimitet apsolutističke vlasti porodice Saud i kada ih poziva u reforme, on im se zabrinuto obraća da ukoliko to ne učine, na ulicama će se pojaviti strahote i užas!? Zar u toj zemlji nema učenjaka da preuzmu stvar u svoje ruke!? Zar tamo nema intelektualaca i iskusnih islamskih političkih analitičara koji će možda uspijeti u spriječavanju mogućeg haosa ako se narod pobuni protiv totalitarne vlasti u toj zemlji!?

U sličnom maniru prepunom magle i zbunjivanja govori i omladinski časopis o Butiju. Neka budu hrabri i neka se odvaže te neka sa dovom: „Neka se Allah smiluje i grijehe oprosti Dr.Butiju…” stanu pred napaćene muslimane Sirije! Neka to isto učini i šejh Jusuf El-Karadavi jer su možda to od njega čuli!? Zar se nismo naslušali dova potlačenih Sirijaca koji su se Allahu Uzvišenom nadali Butijevoj propasti!? Osuđuju se daije i napadaju ih zbog njihove patroitske nelojalnosti i zbog njihove potpune odanosti samo islamu a čovjeku koji je javno aminao na genocid Asadove vojske prema muslimanima Sirije upućuje se dova Božije milosti! Čudno!

Istovremeno je u genocidnu tvorevinu Židova sletio i avion predsjednika Baraka Obame. U svojem poznatom stilu oholnika i bahatog „nadnaravnog” političara, Obama je još jednom, i Allah zna koji put ponovio kako Amerika 100% stoji iza sigurnosti i bezbjednosti „Izraela”. Nije bilo važno ovom čovjeku kada „sav u elementu” podržava fašističku politiku progona i ubijanja Palestinaca. Nije mu bilo važno kada je zatvorio oči pred modernim Aušvicem kojeg su Židovi izgradili na teritoriji okupirane Palestine. Nije mu bilo važno kako u trenutku njegovog govora Židovi silom prilika otimaju istočni dio Kudsa i pretvaraju ga u novo gradilište židovskih naselja. Ne, on nije ništa od toga vidio ni čuo! Zato je poručio Palestincima da: umjesto što se bavite uništavanjem Izraela, dajte počnite sa izgradnjom Palestine jer ste vi krivi za sve nedaće i patnje vašeg naroda!

Da ne zaboravimo spomenuti i to kako i u BiH ministar sigurnosti, Fahrudin Radončić slično govori Bošnjacima u korist radikalnih srbijansko-četničkih struja. Naime, Radončić poput papagaja govori o nekakvom „islamskom terorizmu” na teritoriji BiH i uglavnom želi okriviti jednu skupinu Bošnjaka a možda i sve Bošnjake zbog njihovog islamskog identiteta da su sami oni stvaraoci politike genocida nad njima samima!! To tvrdi bez ikakvih dokaza dok mu se ispred nosa u okolini Brčkog okupilo nekoliko hiljada četnika čiji je glavni slogan bio: Sprem'te se, sprem'te četnici! Zašta li se ovog puta spremaju!? Valjda su tu došli da odbrane „Evropu” i četničku baštinu od „Al-kaide”!

Radončić je u svojoj ekstazi gluposti i debilizma sigurno pomislio kako su to „vehabije” pjevali: Sprem'te se, sprem'te četnici! Neko će reći: organi bezbjednosti će to preuzeti pod svoju kontrolu! Ne, nije tako. Samo naivni smrtnik može vjerovati tako nešto. Za Radončića i njegove prijatelje opasnost predstavljaju samo „vehabije” od kojih do dana današnjeg niko nikakvog zijana nije vidio. Radončić dobro zna da je u modi napadati islam i osuđivati muslimane. Fahrudin je Kvazimodo bošnjačke političke scene. Radikalne srpske struje su njega već odavno prisvojile ili su ga jednostavno one same proizvele! Amerikanci se kao prave mutavi i ne znaju šta se to tamo dešava dok se prema BiH postupa kao Izrael sa Palestinom.

Ironija bosanske nevolje je u tome da se ministar sigurnosti zove Fahrudin – ponos vjere!

Ma ljudi moji, ovo je pravi cirkus!

Pripremio: Tajib Nasih

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: