Američka ambasadorica nadgleda proces zatvaranja mesdzida, posjetila tuzlanskog muftiju

Popularno na sajtu

Situacija oko hajke o zatvaranju Allahovih kuća (mesdžida) postaje sve jasnija. Ovu sramnu hajku vodi niko drugi do “Islamska zajednica BiH”, a sve po zapovjedi iz Washingtona, kako smo to u ranijim člancima konstatirali.

Direktni naručilac zapovjedi o zatvaranju mesdžida je Američka ambasada u Sarajevu, a akcija se izvodi preko IZ-a, što je onima koji su u stanju da vide pokazalai današnja posjeta američke ambasadorice Morin Kormak tuzlanskom muftiji Vahidu Fazloviću.

Vahid Fazlović, muftija tuzlanski, tokom današnje posjete Morin Kormak, ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH tuzlanskoj Behram-begovoj medresi, izjavio je da Islamska zajednica Bosne i Hercegovine ima jasan plan u vezi sa tzv. paradžematima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ići ćemo iz faze u fazu i radićemo mudro u skladu sa odlukama Islamske zajednice (čitaj: odlukama SAD-a) i u saradnji sa svima koji su dobronamjerni i voljni pomoći. Nadamo se da nas čeka bolje vrijeme”, rekao je muftija Fazlović.

Muftija je takođe izjavio da je jedna od tema sastanka bila i nastavak saradnje između Behram-begove medrese i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Kormak je podsjetila je da je saradnja između Muftijstva tuzlanskog i Ambasade važna.

(Agencije / Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz