Čečenski muftija izdao fetvu da je invazija na Ukrajinu džihad

Popularno na sajtu

Muftija Čečenije Salah Mežiev, pokorni šejh Putinovog sluge Ramzana Kadirova izdao je fetvu čečenskim borcima da je borba na strani Rusije u Ukrajini džihad i da će oni koji poginu na tom putu biti šehidi.

Čečenski borci, koji odlaze u Ukrajinu da sudjeluju u vojnom sukobu, “odlaze u džihad” i “bore se za Allaha”, rekao je muftija Salah Mežiev u poruci borcima Ramzana Kadirova koja je objavljena na kanalu Grozni TV.

Muftija je još dodao da je “rat u Ukrajini blagoslovljen za muslimane, a oni koji su umrli u ovom ratu postaće šehidi”. On je ovakav stav opravdao tvrdnjom da su se pojedini ashabi borili na strani pravednog vladara Nedžašija, kralja Abesinije.

Po ovom čečenskom kvazišejhu, Allahov neprijatelj Putin je poput Allahovog evlije Nedžašije, koji je bio musliman i štitio muslimane. Ovaj jadnik je dovoljno star da je doživio Putinov genocid nad Čečenima od 1999. godine naovamo (vidi ovdje), pa je zapanjujuća ova njegova usporedba Putina sa Nedžašijom. U pomenutom genocidu, Putin je ubio preko 100 000 muslimana, a to ovom “šejhu” ne može biti nepoznato, pa jedan nevjernik i ubica muslimana može biti poput onoga koji brani muslimane?

Detaljnije o murdžijskoj šubhi o vladaru Nedžašiji pročitaj ovdje.

VIDEO: Govor muftije Mežieva okupljenim borcima Ramzana Kadirova možete pogledati na snimku ispod od 13:40

“Stoga, oni koji se bore tamo, bore se zbog Kur'ana, zbog Allaha. Oni su na džihadu, nema sumnje u to “, zaključio je Mežiev.

Ramzan Kadirov i njegovi poslušnici čine sve da ubijede svoje borce i njihove porodice da je rat u Ukrajini džihad. Pogledajte kako je Kadirov montirao poznatu arapsku ilahiju Džundullah ( Allahova vojska) uz kadrove svojih boraca iz logora u Ukrajini.

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

[td_block_14 limit="3" category_id="54" sort="random_posts"]
%d bloggers like this: