Saudijski muftija traži od muslimana da ne dove protiv Amerike

Popularno na sajtu


Muftija Saudijske Arabije, Abdulaziz el-Šeih, poziva muslimane da ne dove za kažnjavanje Amerike i drugih nevjerničkih država tokom prirodnih katastrofa, kao što je bio slučaj sa uraganom “Sandy”, izvještava ABC u članku pripremljenom od strane agencije EFE.

Među pogođenima ovom katastrofom je također “velika muslimanska zajednica”, novine citiraju izjavu na web stranici saudijskih novina Al Hayat.

“Nekoliko istaknutih saudijskih ‘učenjaka’ je podržalo ovaj poziv muftije, govoreći da mi ne treba da tražimo od Allaha da naudi nevjernicima”, kaže se u članku.

Komentirajući izjavu kraljevskog muftije, neki muslimanski blogeri su ukazali na sljedeće:

– Saudijski muftija i vladajući režim u zemlji davno su se okrenuli od Kabe, i okrenuli su svoja lica prema američkom Kipu slobode. Vrlo je upitna iskrenost ovog nevjerovatnog muftije, kada on navodno brine o “američkoj muslimanskoj zajednici”.

– Neka pitanja sama po sebi dolaze: Šta sprječava ove saudijske “učenjake” da pokažu suosjećanje za muslimane u Burmi, koje ovog momenta budistički mušrici masakriraju na hiljade, ili šta je sa suosjećanjem prema gladnoj djeci u Africi?

– Ili zašto barem jednom ne zamole svoje šefove u Vašingtonu da ne ubijaju muslimansku djecu sa svojim bespilotnim letjelicama? Ili da objasne svojim američkim gospodarima da ne treba da se mokri po leševima mrtvih ljudi (kao što su to radili američki vojnici u Afganistanu urinirajući po tijelima ubijenih talibana, op.PV)?

– Ovog muftiju bi trebalo staviti u auto, negdje u Vazaristanu, i pogoditi to auto sa raketom iz bespilotne letjelice. Onda bi ovaj kraljevski sluga drugačije govorio… A opet vjerovatno da i ne bi, jer je ovaj sluga Amerike također sluga i Saudije…!

Izvor: Kavkaz centar

Prijevod i obrada: Put vjernika

Ključne riječi: {tortags,4153,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz