Šehid Bosne: Ebu Muslim el-Emirati

Popularno na sajtu

“Nije vidio svog sina na ovome svijetu, ali će ga Allah, inšaAllah,  sastaviti sa njegovom familijom u Džennetu.”

Ebu Muslim je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bio je komandant mudžahidske jedinice tokom rata u Bosni. Ubijen je u sjevernoj Bosni, 25. jula 1995, u operaciji “El-Kerama”.

Ebu Muslim je bio vrlo ljubazan i plemenit brat. Tog ljeta se naglo promijenio. Postao je nevjerovatno vatren u borbi i izuzetno hrabar. Toliko je bio neustrašiv da je sam išao u izviđanje. Po povratku je znao donjeti pune plastične vreće mina, koje je sam locirao i onesposobio.

Kada je Ebu Muslim čuo za džihad u Bosni, žena mu je baš zatrudnila. Unatoč tome, on je odlučio da odgovori na patnje bosanskih muslimana i pridruži se džihadu, pokoravajući se Allahu i noseći sa sobom samo uspomene o svojoj porodici i nadu da će se im se vratiti kada bude mogao.

“Imanja vaša i djeca vaša su samo iskušenje, a u Allaha je nagrada velika.” [Kur'an 64:15]

Sin mu je rođen dok je bio u Bosni. Pošto nije vidio svog sina, par mjeseci poslije njegova rođenja, Ebu Muslim je odlučio da nakon ove akcije (El-Kerama) ode posjetiti svoju familiju. Tokom akcije, on i njegova jedinica su zarobili srpski tenk. Nakon toga nastavili su da napreduju sve dok ga Allah nije uzeo Sebi kao šehida.

Nije vidio svog sina na ovome svijetu, ali, inšaAllah, Allah će ga u Džennetu sastaviti sa njegovom familijom.

Izvor: Azzam publikacija.

Prevod za www.putvjernika.com: Nina

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz