Mudžahidi će se boriti protiv dedžalske Amerike

Objavljeno / ažurirano:


Antiteroristički posmatrač i šef CIIA-e (Udruženje ideoloških islamskih analitičara) vidi pokret revolucije koja stoji na ramenima islamista i na stubovima imana većine muslimana Sirije, istinski privlačanim za Zapadni svijet (SAD).

On je rekao da se Amerika suočava sa dilemom: sa jedne strane, više nije moguće da Assadov režim bude sačuvan, a Amerika još nije u stanju da se konsolidira i da dovede ličnost samoproglašenog vođe koji je vjeran Zapadu.

“Sa druge strane, snaga mudžahida postaje sve više masivinija i povezanija podrškom ummeta sa visokom političkom svijesnošću za kontrolu rastuće revolucije neuprljane prljavim rukama Zapada i njezinih agenata,” rekao je Harits za voa-islam.com.

Zapad je već pobjesnio, pa su izmislili priču o „terorizmu” rekao je.

“Zbog toga je Zapad zbunjen zbog čega na kraju opet izmišlja priče o ‘terorizmu’. Mudžahidi su opet etiketirani kao ‘teroristi’, i ovo je američko pokriće u cilju primoravanja svojih saveznika i svijeta da dadnu legitimitet američkom djelovanju u obliku vojne invazije protiv ‘terorista’, ” objasnio je.

Takav napor, prema Haritsu, je američka pokvarena namjera da preotme revoluciju islama u Siriji.

“To je američka pokvarena namjera u cilju preotimanja i prekidanja islamske revolucije u Siriji, zato što je Amerika vrlo dobro svijesna da bi iz zemlje Šama mogao biti rođen početak „novog carstva” (hilafeta) koje bi moglo uništiti zapadnjačku dominaciju nad islamskim svijetom,” rekao je.

Pored tog, Harits kaže, da postoji mogućnost da će u borbi protiv mudžahida također sudjelovati vladajući tirani muslimanskog svijeta pod komandom dedžalske Amerike.

“Od ovog trenutka, Amerika i njeni saveznici, uključujući tiranske vladare u islamskom svijetu, vjerovatno će se ujediniti pod zastavom ‘borbe protiv terorizma’ pod komandom dedžalske Amerike, koja je krenula u borbu protiv mudžahida Sirije. Naše dove su uvjek uz sirijsku revoluciju. Molim Allaha da pošalje svoju pomoć u blagoslovljenu zemlju Šama,” zaključio je on.

Izvor: Prisoner of Joy

Prijevod: Put vjernika

Ključne riječi: {tortags,4254,1}

NOVO NA SAJTU

Šokantno! Kineske vlasti pretvorile džamiju u koncertnu i izložbenu dvoranu

0
Nema sumnje, Kina je zadnjih godina u svom genocidu protiv muslimana daleko prevazišla najislamofobnije vlade i narode svijeta. Neke od genocidnih kineskih mjere protiv muslimana...

Preporučeni sadržaj

Francuski nacist napao na džamiju u Bayonneu, ranio dvojicu muslimana

0
Za ranjavanje dvojice starijih muškaraca u ponedjeljak kod džamije u francuskom gradu Bayonneu odgovoran je 84-godišnji muškarac povezan s krajnjom desnicom, saznaje AFP iz policijskog...

Islamske teme