Šejh-ul-mudžahidin Sirije je vodio džihad protiv tiranskog režima sve do kraja svog života

Popularno na sajtu

Ovaj starac sijede brade je dao lekciju cijelom našem ummetu o ispravnom stavu muslimana prema svojoj vjeri, iako on nije bio alim (učenjak), niti osoba poznata po pisanim djelima kojima su popunjene police biblioteka.

Ljudi njegovih godina obično provode svoje vrijeme u kući sa svojim unucima. Međutim, on je proveo svoj život sa oružjem u ruci, predvodeći svoju djecu i unuke u borbi na Allahovom putu i braneći čast islama i muslimana.

Omladina, u čijem srcu još uvijek ima nešto imana, bi trebala da osjeća stid jer provodi svoj život vrteći se okolo, bez želje i namjere da ode u džihad.

Zvao se Abu Thayyib al-Ghazal, a vodio je porijeklo iz grada Al Bab, pokrajina Aleppo, Sirija. Imao je 84 godine.

Iako u dubokoj starosti, on je u februaru 2012. godine formirao borbenu grupu pod nazivom Ahfad-ul-Mustafa. Ona je imala oko 45 članova, a sastojala se od njegove vlastite djece, unuka i rođaka. Kasnije je njegova grupa bila u sastavu brigade Liva et-Tevhid.

Ovaj starac, kojeg su mudžahidi oslovljavali sa “šejh-ul-mudžahidin Sirije”, je postao primjer i uzor u porodici. Obučavao je članove svoje porodice koji su se nalazili pod njegovom komandom kako da pucaju, pošto je bio veoma vješt u streljaštvu.

Imao je ulogu snajperiste u borbi protiv gnusnog zločinca Bašara Assada. Provodio je po šest sati dnevno sa snajperskom puškom u ruci i pucajući na šiitske vojnike Bašara Assada.

Džihad protiv cionista

Ko bi pomislio da je on učestvovao i u žestokim borbama protiv cionističkog “Izraela”. Bitke su se vodile 1967. i 70-tih godina. Uvidjevši očajno stanje u kojem se nalazila Sirija, on se sa oružjem u ruci priključio borbi protiv tiranije šiitskog (nusajrijskog) režima Bašara Assada, koji je u mnogome sličan režimu cionističkog “Izraela”.

Lažna vijest o njegovom šehadetu

U novembru 2012. godine je procurila u javnost lažna vijest o šehadetu Abu Thayyiba al-Ghazala. Međutim, on se ubrzo poslije toga pojavio sa svojim unukom na videu iz Aleppa, poričući glasine o svojoj smrti.

U stvari, tada je jedan od njegovih unuka, Umar Ibrahim, postigao šehadet (in ša Allah).

Šejh-ul-mudžahidin Sirije je, zaista, zastidio islamsku omladinu koja se bez ikakvog cilja vrtila okolo. Ona će se vjerovatno osjećati neprijatno uvidjevši hrabrost i junačka djela 84-godišnjeg starca u borbi na Allahovom putu.

Nadajući se Allahovom zadovoljstvu, šejh-ul-mudžahidin Sirije je sa iskrenim srcem rekao da postoje tri razloga zašto se priključio džihadu u blagoslovljenoj zemlji Šama: 1. da traži šehadet na Allahovom putu, 2. da uzbudi i zapali duhove omladine koja se vrti okolo, ne misleći o odlasku u džihad, 3. samo on i Allah, azze ve dželle, znaju treći razlog.

Savjet Sirijskoj nacionalnoj koaliciji

Šejh-ul-mudžahidin Abu Thayyib al-Ghazal se, zajedno sa komandirom brigade Liva et-Tevhid, pojavio u video poruci upućenoj Sirijskoj nacionalnoj koaliciji:

“Mi vas nećemo priznati, niti ćemo se ujediniti sa vama sve dok ne učinite aktuelnom želju sirijskog naroda koji je visoko podigao zastavu tevhida i sunneta (La ilahe illAllah Muhammedu-r-Resulullah), a to je uspostava šerijata u zemlji. Mi također zahtijevamo da nam pošaljete pomoć u vidu oružja, tenkova i raketa.

Ako ne ispunite ove zahtjeve, mi vas nećemo priznati, niti ćemo se ujediniti sa vama”, rekao je stari mudžahid glasom karakterističnim za njegove godine.

Sa oružjem u ruci sve do kraja svog života

Video zapis, objavljen na YouTubu krajem marta 2013, je potvrdio njegovu izdržljivost i postojanost na putu džihada. U njemu se vidi kako šejh-ul-mudžahidin i njegovi sinovi i unuci napadaju snage Bašara Assada, neprijatelje vjere i čovječnosti, koje su se sakrivale u skloništima u gradu Al Bab.

Allahu ekber, Allahu ekber!!! On je bio u prethodnici sa AK-47 u ruci. Ulazio je i izlazio iz objekata, pucajući na snage tiranskog režima šijja nusajrija.

Hrabro je napredovao otvarajući vatru na Bašarove trupe.

Nismo očekivali da će ti momenti biti posljednji trenuci njegovog života. Naboran osmijeh na njegovom svijetlom licu je bio njegov posljednji osmijeh na ovom prolaznom dunjaluku. Mnoge džihadske grupe su bile žalosne zbog njegove smrti (preseljenja) jer su u njemu vidjele figuru oca. Molimo Allaha da ga na ahiretu počasti društvom poslanika, šehida, iskrenih i dobrih ljudi. Amin!

 

 

Izvor: PrisonerOfJoy

Prijevod i obrada: Put vjernika

Ključne riječi:{tortags,4322,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz