Arena života i smrti

Popularno na sajtu


Ako vam ljudi, koji tvrde da pripadaju “islamskoj partiji”, kažu:

“Ne kukuričite samo sa strane i ne osuđujte ono što smo učinili u borbi protiv demokratije, već dođite i pridružite nam se u skupštini da bi se zajednički borili za Allahov šerijat!”,

vi ćete im odgovoriti:

“Allah nam nije dao zadatak da se kockamo za kockarskim stolom kao što vi to radite, već nam je dao zadatak da se borimo kao bokseri u ringu, onako kao što su to radili i naši ispravni prethodnici!!!”

Sudjelovanje u demo(n)kratskom procesu je ravno kockanju za kockarskim stolom. Svaki igrač ima poneki trik. Ključnu kartu koju drži jedan od igrača, ne smiju da vide protivnički igrači. Svaki igrač nastoji da sazna ključne karte svojih protivnika. Ponekad igrači razmijene poneku kartu u duhu saradnje. Oni to nazivaju koaliciona igra. Kada ta koalicija počne da bude neharmonična, onda svaki igrač prijeti da će otkriti ključnu kartu koalicionog prijatelja protivniku. Dakle, svi igrači u ovoj igri su veliki prevaranti i lažovi. Oni se ponašaju, u isto vrijeme, i prijateljski i neprijateljski prema ostalim igračima.

To je demo(n)kratija – hazardna igra sa kockarskim ulozima na kockarskom stolu, dok je sudjelovanje u džihadu fisebilillah (džihadu na Allahovom putu) poput bokserskog meča u bokserskom ringu, u kojem svaki bokser otvoreno pokušava da sruši protivnika na pod. Pobijedit će onaj bokser koji je imao veće pripreme i snagu.

Boks je veoma jasan – tu postoje samo dvije stranke koje obostrano žele da sruše protivnika na pod. Nikada se ne dešava da se dva boksera rukuju, sarađuju ili da imaju samilosti usred borbe. Od početka pa do kraja borbe, oni ne rade ništa drugo osim što pokušavaju da sruše svog protivnika na pod.

Posmatrači mogu lahko da osjete uzbuđenje koje donosi bokserski meč. Svaki gledalac definitivno podržava i bodri svog boksera i nestrpljivo očekuje njegovu pobjedu.

Džihad fisebilillah – jasna borba. Neko će biti šampion, a neko gubitnik!!!

Nikada se ne smatrajte velikim borcem ako se borite u pogrešnoj borbenoj areni!!!

Bojno polje džihada fisebilillah je istinska arena!!!

To je arena života i smrti – arena koja donosi blagoslove i pobjedu!!!

Allahu ekber!!!

Autor: Budhi Prasetyo

Izvor: Prisonerofjoy.blogspot.com

Prijevod: Put vjernika

Ključne riječi: {tortags,4248,1}

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz