AKAP izdao saopštenje o situaciji u Maliju

Popularno na sajtu


Saopštenje Al-Kaide na Arapskom poluotoku (AKAP) o situaciji u Maliju je postavljeno na islamskim veb stranicama. Kavkaz centar ga prenosi u potpunosti svojim čitateljima:
AKAP: Saopštenje u vezi francuske krstaške intervencije u ratu protiv Malija

Posmatrajući situaciju kroz prizmu vlastitih interesa, a ne interesa svoga naroda, francuska vlada je donijela odluku o intervenciji u Maliju.

Njena odluka da povuče svoje trupe iz Afganistana je bila razborita, ali kako je samo mogla da donese ovu odluku, i to za ovu regiju, kad nam je svima poznato da je njena historija sa ovim narodom krvava historija koja podstiče sve muslimane na borbu?!

O francuski narode, ova agresija, nepravda i ugnjetavanje naroda Malija će vam se žestoko vratiti – i to sa kaznom. Zar niste izvukli pouku iz prošle intervencije? Koliko dugo je ona potrajala i kako se završila? Koliko dugo vam treba da naučite lekciju? Nemojte da nam zamazujete oči! Tvrdite da ste došli da zaštitite i pomognete Maliju! Gdje ste bili ranijih godina kada je prolazio kroz velike tragedije?! Gdje ste da zaštitite Palestinu od židovskih zločina?! Ako ste iskreni u svojoj namjeri, gdje ste da zaštitite irački i sirijski narod, a i druge potlačene narode?!

Jedino što ima smisla je da je ova agresija, u stvari, krstaški rat protiv islamske zemlje i njenog naroda, a to nije nimalo neobično! Nedavno ste napali hidžab (nikab) muslimanskog naroda, a danas (ste napali) vladavinu šerijata. Vi čak ne poštujete lažne zakone u svojoj zemlji niti svoje krvničke saveze sa drugima, pa gdje je vaša demokratija o kojoj toliko brbljate?

Mi iz Al-Kaidine organizacije na Arapskom poluotoku savjetujemo francuskoj vladi i njenom narodu da okončaju ovu agresiju i da obrate pažnju na svoju jadnu ekonomiju i unutrašnje probleme. Stoga, ne stvarajte nove probleme za sebe. Izvucite pouku iz američke sudbine. Pitajte Amerikance. Niko vam to bolje ne može reći od njih jer su oni to iskusili na vlastitoj koži.

Amerika je to iskusila u iračkom i afganistanskom krvavom ratu. Ona je to žestoko zažalila, a i sada grize svoje prste. Izvucite pouku iz toga ako vam je stalo do vaših života. Muslimani su jedno tijelo i jedan narod. Oni ne sjede mirno kada neki tiranin napadne i ugnjetava njihovu braću u vjeri. Oni se odmah dignu i pridruže svojoj braći u borbi protiv tog tiranina.

Danas je snaga mudžahida drugačija nego što je bila jučer. Njihove vojske su se umnožile, a njihove brigade svugdje raširile. Oni su jedinstveni u borbi protiv onih koji su ih napali. Allah Uzvišeni kaže:

„Neće odgovarati onaj koji istom mjerom uzvrati za pretrpljenu nepravdu.“ (42:41)

Snaga pripada Allahu, Njegovom Poslaniku i vjernicima, ali munafici to ne znaju.

Al-Kaida na Arapskom poluotoku

Izvor: KavkazCenter

Prijevod: Put vjernika

Ključne riječi:{tortags,4250,1}

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz