Ruski genocid u Čečeniji: U agresiji na Čečeniju Rusi ubili 255 hiljada Čečena, uključujući 42.000 djece

Popularno na sajtu

11. decembra 1994. godine, u sklopu borbe protiv islama, ruske trupe su izvršile brutalnu invaziju na Čečeniju.

Ruske jedinice sastavljene od 90 do 120 hiljada vojnika i oficira izvršila je invaziju na Čečensku Republiku Ičkeriju iz Ingušetije, Dagestana i Stavropoljskog kraja. Počeo je jedan od najkrvavijih i najdužih ratova u modernoj historiji.

Kolone oklopnih vozila krenule su prema glavnom gradu Čečenije. Avijacija je bombardovala gradove i sela dok su tamo još radile bolnice, porodilišta i škole.

Planinska i predgorska sela Čečenije također su bombardovana i granatirana. Od samog početka agresije Rusija je koristila zabranjene vrste oružja: kasetne i vakuum bombe, kao i hemijsko oružje.

Ruski vojnik nad tijelima civila ubijenih u masovnom i neselektivnom ruskom bombardovanju. Tijela civila su ubačena u jarak a potom zatrpana zemljom
Ruski vojnik nad tijelima civila ubijenih u masovnom i neselektivnom ruskom bombardovanju u toku rata u čečeniji. Tijela civila su ubačena u jarak a potom zatrpana zemljom

Posljedice ruskih hemijskih napada u Čečeniji se i dalje osjećaju.

Od agresije 11. decembra 1994. godine, ruske trupe su ubile 255.000 Čečena, od čega 42.000 djece. Stotine hiljade Čečena su raštrkane po cijelom svijetu.

Čak i prema proruskom marionetskom režimu, u Čečeniji su zabilježene 23 tajne masovne grobnice (prema čečenskoj strani ima ih više od 60).

Ukratko, Rusi su u Čečeniji (po)činili ista ona zvjerstva koja su činili njihova braća Srbi u BiH.

Materijalna šteta koju je izazvala Rusija procjenjuje se na 300 milijardi američkih dolara.

Ogroman broj čečenske djece (prema nekim izvorima i do 40 posto) rađa se sa zdravstvenim problemima.

Pogledajte nekoliko fotografija koje dokumentuju ruske zločine u Čečeniji.

Postavivši marionetski režim izdajnika i otpadnika Ramzana Kadirova u Čečeniji, Moskva je proglasila svoju pobjedu.

S druge strane, Rusija je izgubila jer je ovaj rat postao škola mržnje i okrutnosti za stotine hiljada mladih Čečena, čiji su rođaci mučeni u logorima i podrumima Černokozova i u privatnim mučilištima otpadnika Kadirova.

Još 1993. Džohar Dudajev je upozorio da će se svijet, ako se Rusija ne zaustavi u Čečeniji, suočiti s novom ruskom prijetnjom, novim ratom i novim krvoprolićem. Na zapadu i na tzv. “islamskom” istoku, Džoharove riječi su prošle nezapaženo, te su svi nastavili da koketiraju s Rusijom, nadajući se da će se Moskva, zasićena čečenskom krvlju, smiriti.

Današnji događaji su pokazali da je Džohar Dudajev bio u pravu. Svijet je posmatrao kako Čečenija i Sirija krvare od ruske ruke, a vidjet ćemo da li će nijemo gledati najavljeno krvarenje Ukrajine.

Kao dodatak pogledajte eksplicitan video snimak nastao tokom Drugog čečenskog rata 1999. godine na kojem ruski teroristički vojnici hladnokrvno ubijaju čečenskog civila pred suprugom i kćerkom, a potom ubijaju i njegovu suprugu. Ovaj video snimak je samo kap u moru zločina koje su Rusi počinili u Čečeniji.

Napominjemo da je videosnimak eksplicitan.

Izvor teksta: Kavkaz Centar
Prijevod: Ummetpress
Dadatak tektu i slike: Put vjernika
Još članaka o ruskom terorizmu čitajte ovdje.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz