Ruski genocid u Čečeniji: U agresiji na Čečeniju Rusi ubili 255 hiljada Čečena, uključujući 42.000 djece

Popularno na sajtu

11. decembra 1994. godine, u sklopu borbe protiv islama, ruske trupe su izvršile brutalnu invaziju na Čečeniju.

Ruske jedinice sastavljene od 90 do 120 hiljada vojnika i oficira izvršila je invaziju na Čečensku Republiku Ičkeriju iz Ingušetije, Dagestana i Stavropoljskog kraja. Počeo je jedan od najkrvavijih i najdužih ratova u modernoj historiji.

Kolone oklopnih vozila krenule su prema glavnom gradu Čečenije. Avijacija je bombardovala gradove i sela dok su tamo još radile bolnice, porodilišta i škole.

Planinska i predgorska sela Čečenije također su bombardovana i granatirana. Od samog početka agresije Rusija je koristila zabranjene vrste oružja: kasetne i vakuum bombe, kao i hemijsko oružje.

Ruski vojnik nad tijelima civila ubijenih u masovnom i neselektivnom ruskom bombardovanju. Tijela civila su ubačena u jarak a potom zatrpana zemljom
Ruski vojnik nad tijelima civila ubijenih u masovnom i neselektivnom ruskom bombardovanju u toku rata u čečeniji. Tijela civila su ubačena u jarak a potom zatrpana zemljom

Posljedice ruskih hemijskih napada u Čečeniji se i dalje osjećaju.

Od agresije 11. decembra 1994. godine, ruske trupe su ubile 255.000 Čečena, od čega 42.000 djece. Stotine hiljade Čečena su raštrkane po cijelom svijetu.

Čak i prema proruskom marionetskom režimu, u Čečeniji su zabilježene 23 tajne masovne grobnice (prema čečenskoj strani ima ih više od 60).

Ukratko, Rusi su u Čečeniji (po)činili ista ona zvjerstva koja su činili njihova braća Srbi u BiH.

Materijalna šteta koju je izazvala Rusija procjenjuje se na 300 milijardi američkih dolara.

Ogroman broj čečenske djece (prema nekim izvorima i do 40 posto) rađa se sa zdravstvenim problemima.

Pogledajte nekoliko fotografija koje dokumentuju ruske zločine u Čečeniji.

Postavivši marionetski režim izdajnika i otpadnika Ramzana Kadirova u Čečeniji, Moskva je proglasila svoju pobjedu.

S druge strane, Rusija je izgubila jer je ovaj rat postao škola mržnje i okrutnosti za stotine hiljada mladih Čečena, čiji su rođaci mučeni u logorima i podrumima Černokozova i u privatnim mučilištima otpadnika Kadirova.

Još 1993. Džohar Dudajev je upozorio da će se svijet, ako se Rusija ne zaustavi u Čečeniji, suočiti s novom ruskom prijetnjom, novim ratom i novim krvoprolićem. Na zapadu i na tzv. “islamskom” istoku, Džoharove riječi su prošle nezapaženo, te su svi nastavili da koketiraju s Rusijom, nadajući se da će se Moskva, zasićena čečenskom krvlju, smiriti.

Današnji događaji su pokazali da je Džohar Dudajev bio u pravu. Svijet je posmatrao kako Čečenija i Sirija krvare od ruske ruke, a vidjet ćemo da li će nijemo gledati najavljeno krvarenje Ukrajine.

Izvor teksta: Kavkaz Centar
Prijevod: Ummetpress
Dadatak tektu i slike: Put vjernika
Još članaka o ruskom terorizmu čitajte ovdje.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

%d bloggers like this: