Devet članova jedne porodice ubijeno u ruskom udaru (video)

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Devet članova jedne porodice poginulo je kada su ruske snage izvele zračni napad u blizini naselja Ihsen u pokrajini Idlib u Siriji.

Nakon toga uslijedio je još jedan zračni napad na istu lokaciju, u kojem je poginuo i pripadnik civilne zaštite koji je pokušavao izvući tijela poginulih ispod ruševina, javlja novinar Al Jazeere Milad Fadl.

“Ruske zračne snage izvele su tri zračna napada na naselje Ihsen u pokrajini Idlib. U tom području nalazi se veliki broj farmi peradi i poljoprivrednih dobara. U popratne objekte sklonile su se osobe koje su pobjegle od granatiranja i sukoba u drugim područjima”, javlja reporter Al Jazeere.

On je dodao da se ispod ruševina srušenog objekta nalazi cijela porodica.

“Devet članova te porodice je poginulo. Civilna zaštita i susjedi pomažu da se njihova tijela izvuku ispod ruševina”.

Fadl navodi kako u tom području nema nikakvih vojnih objekata, ali da ruski avioni i dalje nadlijeću okolna područja i bombardiraju druge lokacije.

Novinar Al Jazeere naglašava da se radi o poljoprivrednom zemljištu i da su se na njemu nalazile osobe koje su izbjegle iz drugih ratom zahvaćenih dijelova Sirije.

“No, nisu uspjele pobjeći od ruske ratne avijacije”.

(Al-Džezira)

NOVO NA SAJTU

SAD projektili Aegis

NATO: Neprihvatljiva Putinova prijetnja zbog razmještanja projektila

Iz Alijanse su pozvali Rusiju da se usredotoči na povratak Sporazumu o nuklearnim snagama kratkog i srednjeg dometa. Sjevernoatlantska alijansa u srijedu je odbacila kao neprihvatljivu prijetnju...

PREPORUČUJEMO