Devet članova jedne porodice ubijeno u ruskom udaru (video)

Objavljeno / ažurirano:

Devet članova jedne porodice poginulo je kada su ruske snage izvele zračni napad u blizini naselja Ihsen u pokrajini Idlib u Siriji.

Nakon toga uslijedio je još jedan zračni napad na istu lokaciju, u kojem je poginuo i pripadnik civilne zaštite koji je pokušavao izvući tijela poginulih ispod ruševina, javlja novinar Al Jazeere Milad Fadl.

“Ruske zračne snage izvele su tri zračna napada na naselje Ihsen u pokrajini Idlib. U tom području nalazi se veliki broj farmi peradi i poljoprivrednih dobara. U popratne objekte sklonile su se osobe koje su pobjegle od granatiranja i sukoba u drugim područjima”, javlja reporter Al Jazeere.

On je dodao da se ispod ruševina srušenog objekta nalazi cijela porodica.

“Devet članova te porodice je poginulo. Civilna zaštita i susjedi pomažu da se njihova tijela izvuku ispod ruševina”.

Fadl navodi kako u tom području nema nikakvih vojnih objekata, ali da ruski avioni i dalje nadlijeću okolna područja i bombardiraju druge lokacije.

Novinar Al Jazeere naglašava da se radi o poljoprivrednom zemljištu i da su se na njemu nalazile osobe koje su izbjegle iz drugih ratom zahvaćenih dijelova Sirije.

“No, nisu uspjele pobjeći od ruske ratne avijacije”.

(Al-Džezira)

Novo na sajtu

Pogrom muslimanskog stanovništva na Kafkazu

Ruski genocid na Kavkazu: Iskorijenjeno 90% muslimana Čerkeza

Opisan kao najveći genocid u 19. stoljeću, ruski genocid nad Čerkezima poslužio je kao uzor zločincima koji zadnjih 150 godina vrše genocide nad muslimanima...
tewhid-islam

Bez tewhida nema islama

Preporučeni sadržaj

islam slika

Kratke i korisne zanimljivosti o islamu

Ženu udaju četiri stvari: ljepota, porijeklo, bogatstvo i vjera. Najveći ogranak imana je reći La ilahe illallah. Najmanji ogranak imana je ukloniti smetnju (prepreku) sa puta. Ženi...

Islamske teme