Rusija najavljuje pojačanje napada u Siriji i saradnju sa Amerikom

Popularno na sajtu

Ruska vojska najavljuje dodatno pojačanje napade na, kako navode, terorističke položaje u Siriji, prenosi Interfax, kao i poruku iz Moskve da žele sarađivati sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je saopćilo da su “hirurški precizni” zračni napadi ruskih borbenih aviona uništili sjedište grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL, IDIŠ) u blizini grada Raqqa.

U drugom “hirurški preciznom” zračnom udaru u blizini naselja Ihsen u Idlibu ubijeno je 9 članova jedne porodice (detaljnije ovdje).

“U protekla 24 sata, borbeni avioni Suhoj Su-34 i Su-24M izvršili su 20 naleta i pogodili devet ciljeva ISIL-a”, rekao je glasnogovornik Ministarstva Igor Konašenkov, dodajući da su ruski avioni sinoć tokom šest naleta pogodili tri neprijateljska cilja, prenosi Russia Today.

“Avionska bomba BETAB-500 koju je lansirao Suhoj Su-34 u blizini Rake eliminirala je komandni centar jedne od terorističkih grupacija, kao i podzemno skladište eksploziva i municije”, kazao je glasnogovornik.

Za tri dana, u ruskim terorističkim napadima ubijeno je i ranjeno najmanje 100 civila u nekoliko pokrajina u Siriji.

(Agencije/aktivisti)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz