Jermeni na okupiranim teritorijama Azerbejdžana džamije pretvorili u staje i svinjce (foto)

Objavljeno / ažurirano:

Vandalizam, skrnavljenje islamskih vjerskih objekata, posebno džamija, skrnavljenje Kur'ana, najčešće su korišćene metode kafira u borbi protiv muslimana u svim vremenima.

Na primjer, Rusija je u 20. vijeku koristila čečenske nadgrobne stećke u izgradnji svinjaca. Džamije su pretvarane u klubove za ples ili jednostavno uništavane.


U 21. vijeku, u Iraku i Afganistanu su američke i NATO snage pucale na džamije iz topova i raketa, palili primjerke Kur'ana, a džamije pretvarali u nužnike.

U Somaliji su etiopijski okupatori pretvarali džamije u nužnike (nakon okupacije 2006. godine, op.PV.).

U Indiji, hindu-monstrumi su palili džamije i primjerke Kur'ana, a žene muslimanke su silovane u džamijama.

Jermenija u ovom popisu zločinaca nije izuzetak. Prema podacima naučnih istraživanja i povijesnih dokumenata objavljenih u Turskoj, Jermeni su počinili masovna ubistva muslimana u Turskoj i Azerbejdžanu. Genocid nad muslimanima i etničko čišćenje su oduvijek bili neodvojivi dio političke doktrine svih nacionalističkih i tzv. demokratskih jermenskih grupa (partija).

Sudbina Karabaha i drugih, od strane Jermenije okupiranih teritorija Azerbejdžana jasno ukazuje na to da Jermenija razjareno sprovodi antiislamsku politiku.

Mržnja prema islamu i muslimanima je osnova ideološke komponente jermenske politike i temelj jermenskog društva.

Okupirani Agdam

Džamija u Agdamu je bila sagrađena 1868-1870. godine.

Nakon jermenske okupacije 23. jula 1993. godine, grad Agdam je pretvoren u ruševine. Džamija je oronula. Krov i potkrovlje su srušeni. Uništeni su prozori, vrata, unutrašnjost, čak i mramorni pod.

Džamija je danas pretvorena u svinjac i štalu. Istina, i trenutni tiranski režim u Azerbejdžanu učestvuje u rušenju džamija, ali za razliku od jermenskog, u Azerbejdžanu se džamije ne pretvaraju u štale i svinjce.

Fotoreportaža: Džamija u Agdamu

 
Izvor: Kavkaz centar

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Između Nedžašije i taguta Turske

- Nedžašija je bio kršćanin i pored toga nije predao muslimane (mušricima iz Kurejša), niti im je sudio po tagutskom zakonu, naprotiv on ih...

Islamske teme