Džihadska koalicija Džejšul Feth pokrenula ofanzivu na preostala režimska sela u Idlibu

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti, pozivajući se na izvore sa terena javljaju da je džihadska vojna koalicija Džejšul Feth (koalicija Džebhetun Nusre, Ahraru Šama, Džunud Akse i Ketibe Islama) danas pokrenula novu ofanzivu na preostala režimska sela i punktove u provinciji Idlib s ciljem oslobađanja ostatka provincije, zauzimanje strateškog autoputa Idlib-Latakija i probijanje u visoravan al-Ghab sa sjevera.

Assadove režimske snage kontrolišu još samo par sela na jugo-zapadu ove provincije koja je 99% pod kontrolom džihadsko-oslobodilačkih skupina.

Assadove snage se nalaze u veoma lošem položaju iz raloga što su okružene sa svih strana osim sa jugo-zapada.

Aktivisti dodaju da su već otpočeli otvoreni sukobi u selu al-Mushayrifah prilažući mapu trenutnog stanja i kontrole teritorija u ovom produčju.

Zelena: Džejšul Feth
Crvena: Assadove režimske snage

 

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme