Erdogan: Turske oružane snage u Idlibu

Popularno na sajtu

Predsjednik Turske je potvrdio da se Turske oružane snage (TSK) zajedno sa opozicionom Oslobodilačkom vojskom Sirije (FSA) trenutno nalaze u sirijskoj provinciji Idlib.

Predsednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari kako oni koji su godinama Tursku optuživali da njena borba protiv terorizma nije dovoljno jaka, danas zajedno s terorističkim organizacijama pokušavaju zavesti red u regiji.

“Oni koji su nas godinama optuživali da naša boba protiv terorističkih organizacija nije dovoljno snažna, sada pokušavaju ruku uz ruku s terorističkim organizacijama urediti našu regiju. Oni koji u svetu ISIS pokazuju kao najveći cilj u bobi protiv terorizma, sada se protiv ISIS-a bore zajedno sa terorističkim organizacijama poput PYD-a ili YPG-a”, poručio je Erdogan.

Predsednik Turske je potvrdio da se Turske oružane snage (TSK) zajedno sa opozicionom Oslobodilačkom vojskom Sirije (FSA) trenutno nalaze u sirijskoj provinciji Idlib.

“Kao što znate naše oružane snage su započele operaciju zajedno sa Oslobodilačkom vojskom Sirije u Ildibu. Idlib je na našoj granici i mi preduzimamo mere koje smatramo potrebnim. Niko nam ne može govoriti ‘zašto to radite’. Mi smo ti koji dele granicu dugu 911 kilometara sa Sirijom. Mi smo ti koji su na meti provokacija i pretnji, i zato nam niko ne može prigovarati”, poručio je Erdogan u obraćanju na okupljanju guvernera u Ankari.

Izvor: http://www.trt.net.tr

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz