Categories:

FOTO REPORTAŽA: Proizvodnja droge u Afganistanu pod budnim okom krstaša i njihovih marioneta

Objavljeno / ažurirano:

Pored borbe protiv „terorizma“ i „spašavanja“ svijeta od „islamskih terorista“, jedna od najčešće korištenih fraza krstaških okupatora Afganistana bila je i borba protiv „narko talibana“ i proizvodnje droge u Afganistanu. Tako su demoknkratske snage obećale da će proizvodnji droge u Afganistanu stati na put i tako svijet spasiti zlih talibanskih dilera droge.

U ovu priču su povjerovali svi, i muslimani i nemuslimani, osim onih kojima se Allah smilovao. A istina je sasvim drugačija.

Zapravo, jedan od razloga napada na Afganistan je taj što su talibani popalili polja maka od koga se pravi opijum, koji je glavni sastojak heroina, što je prouzrokovalo povećanje cjena droge na svjetskom tržištu, a srazmjeno tome i rast kriminala u svijetu, uglavnom na Zapadu (nisu svi korisnici droga bili u stanju da plate visoku cjenu droge, pa je dobar dio njih pribjegavao kriminalnim aktivnostima kako bi pronašao novčana sredstva za kupovinu droge).

Talibani su u više navrata tvrdili da su oni ti koji su uništavali polja maka, dok su demokratski teroristi ti koji danas uzgajaju mak i kontrolišu polja maka. Poznata je činjenica da se u Afganistanu proizvede 90% svjetske droge, što američkoj vladi godišnje donosi milijarde dolara prihoda.

U priču talibana gotovo da nije povjerovao niko, osim onih kojima se Allah smilovao. Čak je i većina muslimana bila skeptična… Valjda su navikli da im „istina“ dolazi samo od „provjerenih“ krstaško-cionističkih medija poput CNN-a, BBC-a i sličnih.

Međutim, fotografije sa lica mjesta su neumoljive. Na njima se vide demokratki vojnici u svojoj misiji čuvanja polja maka.

Pogledajte nekoliko fotografija SAD/NATO demokratskih vojnika i njihovih afganistanskih marioneta koji patroliraju poljima maka u provinciji Helmand.

(Izvor fotografija: Theunjustmedia.com)(Put vjernika)

Povezan članak: Rat u Afganistanu: Droga, pranje novca i bankovni sistem

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme