Amerikanci koriste radioaktivno i hemijsko oružje u Afganistanu (FOTO)

Popularno na sajtu

Osvrt glasnogovornika IEA vezano za Američko korištenje otrovnog i hemijskog oružija u Afganistanu

Na osnovu dokaza, američki okupatori su koristili zabranjena oružija kao što su termo-zapaljive bombe i bombe za “razvaljivanje” bunkera, a sve to protiv civila Afganistana koji se ne mogu odbraniti i u različitim dijelovima zemlje i tokom proteklih nekoliko godina, a pod izgovorom iskorjenjivanja mudžahida. Mnoge deformacije su se pojavljivale kod novorođenčadi u svakom dijelu zemlje kao rezultat korištenja hemijskog oružija. Osim toga, stanovnici oboljevaju od mnogih bolesti.

Kao dokaz, željeli bismo da ukažemo na sljedeće dokumente:  

1. Afganistanski naučnik istraživač, dr. Muhamed Daud Miraki je izvršio istraživanja na terenu u južnim provincijama Afganistana. On je prikupio dovoljno čvrstih dokaza vezanih za korištenje otrovnih oružija u oblasti.

2. U 2002. godini, istraživački tim Kanadskog medicinskog istraživačkog centra je posjetio južne provincije Afganistana i otkrio da se nivo izotopa uraniuma u stanovnika kreće između 300 i 2000 nanograma, dok je prihvatljiva granica 10 nanograma.

3. Al-Alam TV i internet stranica su postavili video izvještaj o novorođenčadima rođenih sa deformacijama i abnormalnim dijelovima tijela, uzrokovanih korištenjem biološkog naoružanja.

4. Visoki zvaničnik Ministarstva zdravlja kabulskog režima je rekao medijima prije nekog vremena da su došli do dokaza koji ukazuju da su Amerikanci koristili municiju sa osiromašenim uranijumom i fosforne bombe u Tora Bori na istoku Afganistana 2001. godine. Deformisana novorođenčad su rođena u ovoj oblasti ili su neka imala deformisane dijelove tijela ili su patila od mršavosti ili mentalne retardacije. Bolesti poput leukemije su uveliko raširene u oblasti. Primjećene su i bolesti sperme i neplodnost kod muškaraca. Mnoge osobe su umrle bez da su imale neke otvorene rane.

Svi američki vojni i civilni vladari se drže odgovornim za ove anti-čovječne zločine. Ironično, ovi zločini se i dalje sprovode u Afganistanu od strane Amerikanaca i njihovih koalicijskih snaga, u vrijeme kada su mnoge organizacije za ljudska prava prisutne u zemlji, uključujući one iz Ujedinjenih nacija kao i Human Rights Watch organizacija.

Da ispuni svoju odgovornost, Islamski Emirat Afganistana poziva sve organizacije za ljudska prava i druge relevantne subjekte, organizacije i nezavisne ličnosti da preduzmu korake, kao dio njihove odgovornosti, da spriječe one koji su umiješani u narušavanje ljudskih prava. Također da ubrzaju napore na širenju svijesti o ovim dešavanjima i da rade na više slučajeva koji se tiču zločina protiv čovječnosti.

Kari Muhammed Jusuf Ahmedi

Glasnogovornik Islamskog Emirata Afganistana

02. 12. 2010.

26. 12. 1431.

Evo i nekoliko fotografija o američkom genocidu u Afganistanu, koje je snimio afganistanski naučnik i istraživač Muhammed Daud Miraki

(kompletan Mirakijev tekst dostupan na ovdje )

Bolan podsjetnik na genocid počinjen od strane vlade SAD-a.

Vaša djeca bi se rađala na ovaj način da se protiv vas koristi uranom obogaćenu municija koju koriste AMERIČKE ORUŽANE SNAGE plaćene dolarima od američkih poreznika.

Izvor teksta i fotografija: Shahamat.info – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz