“Vi se borite za prostitutke – mi se borimo za Allaha…”

Popularno na sajtu

Portal Abror je objavio transkript videa koji se nedavno pojavio na Kavkaz centru. U ovom videu ruski profesor govori (na osnovu istinite priče), o vrijednostima koje pokreću mudžahide na Kavkazu.

Prijevod slijedi:

Centar za proučavanje društvenih dogmi pri Fakultetu za sociologiju na Moskovskom državnom univerzizetu je organizovao seminar kojem su prisustvovali glavni ruski intelektualci. Oni su diskutovali o tome kako se boriti protiv mudžahida i kontrolisati džihad na Kavkazu. U video zapisu koji je dan prije postavljen na internetu, Stefan Vasilenko, glavni urednik ruskih medija

(SKFO-Novosti1), dao je nevješt izvještaj sa mnoštvom gešaka a koji je nosio naziv “Govor intelektualaca o vehabijskom podzemlju na Sjevernom Kavkazu”. Izvještaj nije bitan. Ali odgovor na njega od strane Aleksandra Dugina, poznatog ideološkog neprijatelja mudžahida, posebno je interesantan.

Zapravo, interesantna je Duginova priča o događaju u životu jednog od okupatorskih vođa tokom Drugog čečenskog rata (misli se na sadašnji džihad protiv ruskih okupatora i domaćih otpadnika, op.PV.), izvjesnog generala ruskog FSB-a, čije ime nije poznato (nečitljivo je na video snimku).

Dugin: “Znate, želim da ispričam priču koju smatram vrlo prikladnom. Jedan od vođa Drugog čečenskog rata, FSB general, ispričao mi je interesantnu priču koja mi se čini veoma važnom. Događaj u njegovom životu. Tokom Drugog čečenskog rata, njegovi vojnici su zarobili “vehabiju”. Bio je sam, pa je na neki način bilo moguće da bude zarobljen. Naši vojnici počeli su da ga žestoko tuku. Oni su ga zapravo osakatili i teško ozlijedili sve njegove vitalne organe. Zapravo, on je gotovo u cjelosti bio osakaćen na kraju. Tako da je on ležao tu, u potpunosti obliven krvlju, skoro bez nogu, potpuno slomljen. FSB general ga je pogledao u oči, i vidio je u njima apsolutnu smirenost.

I kad mu je general rekao: “Kakvo kopile…”, mudžahid je učinio gest svojom rukom i uhvatio je generalovu čizmu, njegove oči su i dalje bile apsolutno mirne, a onda je rekao tiho: “Za šta se boriš?” – čak i u ovakvoj svojoj poziciji, postavio je pitanje. “Ti se ”, nastavio je on, “boriš za noćne klubove, za ruske prostitutke koje stoje pored ceste, boriš se za mogućnost da pereš suđe u Evropi, za „ljudska prava“, dok mi, mi se borimo za Allaha, za savršene vrijednosti, i ti možeš da uradiš svašta sa mojim tijelom, ali ne možeš da učiniš ništa mome duhu (duši)”. A zatim se smijao glasno; jedan vojnik ga je udario. Da, general je bio iz korjena potresen… zato je otišao na piće u kafić a ostavio je ovog čovjeka svojim vojnicima.


Iznenada, čuo je pucnjeve. Izašao je i ugledao je nevjerovatan prizor. Iako je naizgled bio nemoćan, mudžahid je iskoristio prigodan trenutak kada je pažnja vojnika bila odvraćena. Koristeći taj trenutak, on je zgrabio automatsku pušku i zapucao na njih. Tako da se sada već penjao u automobil želeći da pobjegne.

General ga je ubio, ali je bio sasvim začuđen životnom energijom ovoga čovjeka i vrijednostima koje su ga nadahnjivale. A zatim je počeo da razmišlja o tim vrijednostima jer je vidio da one nisu bile niti vrijednosti tog društva niti propaganda Dokku Umarova, niti pokazivanje pred svijetom, niti američke donacije (novac), to nije bilo ono što mi mislimo. To je bila realnost.

Tako da je nastavio razmišljati: što se tiče mene, za kakve se ja vrijednosti borim? Zašto je on (mudžahid) u stanju da uradi ovakve stvari za svoje vrijednosti.

On nije bio sam heroj jedinka. Događaj približno pokazuje stanje uma koje preovladava na njihovoj strani (strani mudžahida) i stanje uma koje preovladava na našoj strani (strani kafira i murteda, op.PV.).

Na kraju je FSB general došao do interesantnog zaključka. Rekao mi je da za ovu državu (rusku državu), sa njenom urušenom situacijom, sa njenim odvratnim rukovodstvom, sa njenim takozvanim vrijednostima, sa njenom televizijom, sa njenim ‘humorom’, sa njenom sasvim nezrelom politikom, on u svakom slučaju nije bio spreman poginutu ali za kršćansku ortodoksiju, bio je spreman. I onda je on počeo da ‘preobraćuje’ svoje vojnike u kršćansku ortodoksiju. On ih je pokrštavao, pozivao je svećenike, itd… Samo jedna snaga – rekao je on – je u stanju da im se odupre (da se odupre mudžahidima) – “to je religija i duh koji je nerazdvojiv od nje”.

“Oni se bore za svoje svete ideale, i da bi im se suprotstavilo moguće je jedino sa svetim idealima”, rekao je Dugin u zaključku, opisujući misli FSB generala, koji je prema njemu, jedan od okupatoraskih vođa u Čečeniji.

Između ostalog, Aleksandar Dugin se već duže vrijeme bori protiv mudžahida Kavkaza. On je profesor i predsjedavajući Katedre za sociologiju u međunarodnim odnosima na Moskovskom državnom univerzitetu i šef Centra za studije o društvenim dogmama.

Izvor: Kavkaz-Jihad Blog


 

1SKFO-Novosti predstavlja vijesti iz Sjevernokavkaskog federalnog okruga

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: