Američki, NATO i ISAF-ovi ratni zločini u Afganistanu počinjeni od početka novembra 2011. godine

Popularno na sajtu

KABUL, srijeda, 2.11.2011.

Okupatori ubili 2 nevina civila, a jednog priveli u Kabulu

Okupatorske snage su u noćnoj raciji maltretiranja i terorisanja bespomoćnih civila, ubili 2 civila koji nisu bili borci, dok su jednog odvedeli u njihovu bazu prošle noći u pokrajinskoj oblasti Serabi.

Izvijestio: Zabihullah Mudžahid, glasnogovornik Islamskog Emirata Afganistana

URAZGAN, četvrtak, 3.11.2011.

Barbarski okupatori ubili imama džamije

Besčasni ISAF-ovi okupatori ubili su imama lokalne džamije, Mulla Abdul-Menaana Ahunda, za vrijeme jedne od njihovih divljačkih operacija u kojoj su civilne kuće pretraživane i razrovarene u selu blizu opštinskog centra Has.

Izvijestio: Kari Muhammed Jusuf Ahmedi

KANDAHAR, subota, 5.11.2011.

Barbarski okupatori ubili 3 nevina civla u Žiriju

Barbarski ISAF-ovi okupatori ubli su 3 nevina civila u oblasti Žiri na područiju Sanzari da bi se osvetili mudžahidima koji su početkom dana napali njihove baze sa teškim i lakim oružijem. Tačan broj neprijateljskih žrtava i gubitaka nije poznat. Ovaj neljudski i divljački čin izveden je od besčasnog neprijatelja uoči Kurban bajrama.

Izvijestio: Kari Muhammed Jusuf Ahmedi

HELMAND, srijeda, 8.11.2011.

Lokalni agent ubio 3 brata

Lokalni agent (lokalni policajac) postavljen od stranih okupatora u oblasti Girašk upao je u kuću običnih seljana u blizini benzinske stanice Čer Gul na područiju Nehr Siradž, za vrijeme kojeg je divljački agent ubio 3 nevina brata.

Izvijestio: Kari Muhammed Jusuf Ahmedi

WARDAG, četvrtak, 10.11.2011.

Okupatori koje predvodi Amerika ubili 2 civila koji nisu bili borci

Okupatorske SAD i NATO snage, u raciji kasno sinoć, koja je bila napad i terorisanje civila, upali su na silu u kuće civila nakon što su razvalili njihove kapije i otvorili vatru na bespomoćne civile u pokrajinskoj oblasti Čagto u srijedu, ostavljajući dva nevina seljana šehidima i izazivajući tešku štetu seljanima, izjavili su zvaničnici mudžahida u četvrtak.

Izvijestio: Zabihullah Mudžahid

Izvor: Theunjustmedia.com

Prevod: Hadidonline.org

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz