Gaza: Ubijen 41 član iz iste porodice

Popularno na sajtu

Ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze saopćilo je da je 41 član iz iste porodice ubijen u izraelskom bombardiranju njihove kuće u centralnom dijelu grada Gaza.

Ministarstvo je objavilo spisak s imenima 41 člana porodice Malka, a svi su ubijeni u napadu koji se dogodio u zoru u naselju Zaytoun u Pojasu Gaze, prenosi AFP.

Uslijedile su reakcije korisnika na društvenim mrežama na vijest o stradanju ovako velikog broja članova iste porodice, koji su dijelili spisak s imenima poginulih, kako su to naveli.

Osudili su zločine okupacije koja je istrijebila cijele porodice i izbrisala ih iz matične knjige, naveli su pojedini u postovima.

Smrtno stradalo 13.000 Palestinaca

Al Jazeera je ranije objavila videosnimke koji prikazuju pokušaje traganja za preživjelim ispod ruševina kuće porodice Al-Borai u blizini bolnice Al-Yemen al-Saeed, u izbjegličkom kampu Jabalia, u Pojasu Gaze.

Šok je uslijedio kada su pripadnici civilne zaštite otkrili da se u kući nalazilo 40 osoba koje su pronađene raskomadane.

Njihovi posmrtni ostaci su sakupljeni i zamotani u deke i komade tkanine.

Ministarstvo zdravstva u Gazi više puta je naglašavalo da su deseci palestinskih porodica u potpunosti izbrisani iz matičnih knjiga u Pojasu Gaze, nakon što su svi njihovi članovi stradali u izraelskoj agresiji na Pojas koja traje 44 dana zaredom.

U izraelskim napadima do je sada smrtno stradalo 13.000 Palestinaca, među kojima je 5.500 djece i 3.500 žena, a više od 30.000 osoba je ranjeno.

IZVOR: AGENCIJE

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz