Gospodar i njegovi podanici: Američki oficir urla na iračku policiju: Vi ste obične kukavice, lijenčine!

Objavljeno / ažurirano:

Američki vojni oficir izašao je pred postrojene pripadnike  marionetske iračke policije i očitao im lekciju u stilu kauboja koji kori svoje stado bizona. Američki oficir je jasno stavio do znanja ko je gospodar a ko sluga. Ovog puta je gospodar bio ljut na svoje sluge, jer ne obavljaju posao kako se od njih zahtijeva i to gospodar nije nimalo krio u svom govoru punom uvrjedljivih fraza i „sočnih“ američkih psovki.

Ljutit uz česte primjese svih psovki koje su mu u tom trenutku mogle pasti na pamet, okupator je vikao na svoje podanike, snuždene iračke policajce, zamjerajući im što se ne angažuju dovoljno „u borbi protiv neprijatelja“, tj. u borbi protiv onih Iračana koji žele osloboditi svoju zemlju od okupatora i uspostaviti vladavinu Allahovog zakona.  

U video snimku koji kruži internetom, a kojeg iz moralnih razloga, zbog psovki američkog oficira, nismo u stanju objaviti, bijesni gospodar je stavio do znanja svojim slugama da neće “mrdnuti ni prstom kad neprijatelj dođe da im odsiječe glave” i dodao kako pripadnici marionetske iračke policije od njega uvijek traže oružje, municiju, gorivo…, ali da “nemaju hrabrosti upustiti se u borbu s pobunjenicima koji im uništavaju grad”.

Hoće li sluge ozbiljno shvatiti prijetnje svog gospodara i aktivinije se uključiti u tlačenju i ubijanju sopstvenog naroda ostaje da se vidi.

Put vjernika

Novo na sajtu

Islamske teme

Vjernik ima 5 vrsta strahova

Pet je vrsta strahova koji treba da se nalaze u srcu svakog vjernika. Navodimo ovih pet strahova prema onome kako ih je spomenuo pravedni...

Preporučeni sadržaj

Sukobi u Al-Aksi

Izraelska policija koristila suzavac i topovske udare u Al-Aksi

U nedjelju ujutros je došlo do sukoba između palestinskih vjernika i izraelskih snaga sigurnosti u kompleksu džamije Al-Aksa u Istočnom Jerusalemu, javlja agencija Anadolija i dodaje...

Islamske teme