Gospodar i njegovi podanici: Američki oficir urla na iračku policiju: Vi ste obične kukavice, lijenčine!

Objavljeno / ažurirano:

Američki vojni oficir izašao je pred postrojene pripadnike  marionetske iračke policije i očitao im lekciju u stilu kauboja koji kori svoje stado bizona. Američki oficir je jasno stavio do znanja ko je gospodar a ko sluga. Ovog puta je gospodar bio ljut na svoje sluge, jer ne obavljaju posao kako se od njih zahtijeva i to gospodar nije nimalo krio u svom govoru punom uvrjedljivih fraza i „sočnih“ američkih psovki.

Ljutit uz česte primjese svih psovki koje su mu u tom trenutku mogle pasti na pamet, okupator je vikao na svoje podanike, snuždene iračke policajce, zamjerajući im što se ne angažuju dovoljno „u borbi protiv neprijatelja“, tj. u borbi protiv onih Iračana koji žele osloboditi svoju zemlju od okupatora i uspostaviti vladavinu Allahovog zakona.  

U video snimku koji kruži internetom, a kojeg iz moralnih razloga, zbog psovki američkog oficira, nismo u stanju objaviti, bijesni gospodar je stavio do znanja svojim slugama da neće “mrdnuti ni prstom kad neprijatelj dođe da im odsiječe glave” i dodao kako pripadnici marionetske iračke policije od njega uvijek traže oružje, municiju, gorivo…, ali da “nemaju hrabrosti upustiti se u borbu s pobunjenicima koji im uništavaju grad”.

Hoće li sluge ozbiljno shvatiti prijetnje svog gospodara i aktivinije se uključiti u tlačenju i ubijanju sopstvenog naroda ostaje da se vidi.

Put vjernika

Novo na sajtu

sehadet islam

Primjer hrabrosti imama El-Evzaija pred nepravednim vladarom

فَاللَّهُ خَيْرٌ حَافِظًا ۖ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ "Allah je najbolji čuvar i On je od milostivih najmilostiviji!" (Yusuf, 64) Kada je Abdullah ibn Ali al-Abbasi ušao...
blago se usamljenicima

Blago se usamljenicima

Preporučeni sadržaj

Facebook špijuniranje

Facebook priznao da je slušao audioporuke korisnika

Facebook je priznao da koristi vanjske tvrtke kako bi slušao audioporuke koje razmjenjuju korisnici u svrhu unapređenja sustava za prepoznavanje glasa. Prema izvješću Bloomberga, Facebook je platio tvrtkama...
muslimanke

Najbolje žene u islamu

Mrtvo srce

Mrtvo srce

Islamske teme