Zar da ubijete čovjeka zato što govori: „Gospodar moj je Allah!"

Popularno na sajtu

Duboko me je potresla vijest o fizičkoj likvidaciji doktora islamskih nauka, šejha Abdul-Latifa ibn Halida Alu Musa Ebu Nura el-Makdisija. Likvidirana su i braća koja su bila sa njim.[1] Neka se Allah Uzvišeni njima smiluje!

Začuđen sam kojekakvim hamasovskim opravdanjima dok omalovažavaju vrijednost krvi muslimana-muwehida!

Čude me i opravdanja onih što suosjećaju sa Hamasom. Kako su samo odbacili sve šerijatske tekstove na temu svetosti krvi muslimana!

Šerijatske norme i pravila treba odložiti ako se sumnjom odagna nevino prolivanje krvi muslimana, međutim, oni (Hamas) putem njihovih blesavih sumnji odbacuju vjerodostojne šerijatske tekstove i opovrgavaju punovažnost istih i to samo zbog njihove organizacione koristi kako bi ostali na vlasti sa njihovim mračnim zakonom!

Kada smo ranije pozivali Hamas na ispravljanje temeljnih načela a i to da počnu suditi Allahovim zakonom i da se nikog osim Allaha ne boje, odmah su zaurlali kako je Hamas potlačena stranka!!! Oni nisu u stanju to učiniti!!! Danas su negativne posljedice zbog suđenja Šerijatom itekako velike i Hamas to nikako ne može izdržati!!!

Njima mudrost nalaže da bla, bla, bla…..

Njihova opravdanja i argumenti ne mogu opstati pred šerijatskim dokazima.

Pa tako, u moru ovih događaja i zbog vlasti Hamasa i „autoriteta“ Hamasa, zbog koristi Hamasa, zbog diktatorizma Hamasa, iznenada sve njihove parole i principi jednostavno ispare!

Ovo nas itekako podsjeća na hamasovska opravdanja jer ne žele sprovoditi Šerijat i kada prihvataju ovosvjetske zakone i kada njihovo prijateljivanje bezrezervno manifestuju prema šijama-rafidijama i sekularistima.

Međutim, vidi čuda, kako iznenada isparavaju njihovi argumenti o potlačenosti, „mudrosti“, politici i o korisnim i štetnim stvarima po ummet kada Hamas „udara“ po mesdžidima naše braće i kada ubijaju šejhove mudžahida. Hamas to čini bez ikakvog stida i uopšte ne okleva! U tome postupa identično kao arapski taguti kada se neko pobuni protiv njih ili ako se neko „drzne“ da im se u nečemu suprotstavi!!!

Ljudi! Zar među vama nema razumnog čovjeka!

Šejhovi džihadskog selefizma su stalno i uvijek pozivali braću da ne prihvate sukob sa Hamasom pa čak i pored toga što braća vjeruju da je hamasovska vlada poput ostalih nevjerničkih vlada! Neka su braća i pretjerala u blagosti sa Hamasom dokazivajući im šerijatske argumente. Ponekad su im čak i laskali ne bi li se povratili zdravom razumu nakon njihove zablude.

Neka se zna da sam dobivao na desetine pisama u kojima sam upitan o stanju Hamasa, o propisu borbe pritv njih i o likvidaciji njihovih vođa!

Ja sam uvijek ponavljao da se nipošto ne smije započeti borba protiv Hamasa i da ne treba dozvoliti ni „koškanje“ sa Hamasom time što bi rukom promijenili neko zlo ukoliko će to izazvati veću smutnju pa da to bude opravdanje Hamasu da napadne našu braću jer je Hamas to ranije učinio sa njihovim sljedbenicima kada su im otkazali poslušnost i tada se Hamas osvetio njihovim starcima, ženama i djeci!

Naša braća u Gazi su to shvatili i prihvatili. U njihovim odgovorima su nas obaviještavali kako im je sve to jasno i kako oni to prihvataju. Naprotiv, neki od njih su sve to prihvatili do granice kada su se pomirili sa tim da budu proganjani skupa sa njihovim porodicama negoli da se upuste u borbu protiv Hamasa koji ih proganja zbog njihovog tewhida i džihada!!!

Svakako, to nas je radovalo jer smo kod braće vidjeli zrelost i izgrađenu svijest jer su i oni sami shvatili izdaje i zamke koje im postavljaju jevreji i arapski jevreji.

To su bili naši ciljevi i sprovodili smo ih jedan za drugim. Međutim, nismo čuli od glasnogovornika Hamasa i njihovih vođa a niti od njihovih sljedbenika i onih koji su im se pridružili zbog para i dunjaluka a već su prigrabili vlast, nismo ništa čuli čak ni od onih koji su se educirali u izopačenom menhedžu ihvana (pokret ihvanul muslimin, op.rec.), nismo čuli od vođa Hamasa i njihovih stratega da oni upozoravaju njihove sljedbenike kako je zabranjeno prolivati krv muslimana. Nismo ih čuli kako je lakše srušiti Kabu i uništiti dunjaluk nego li neopravdano proliti krv muslimana. Oni su to učinili kako bi Hamas ostao na vlasti!!

Čini se kako su ove stvari nevažne za predvodnike Hamasa. To se njihovo ponašanje itekako odnosi na građane „desetog“ ranga koji su odbili lojalnost Hamasu i Iranu!!!

Ovo su džahilijetska, a nikako islamska mjerila i ne trebamo s ustručavanjem govoriti o tome. To je rezultat prljavog i truhlog napuštanja suđenja Šerijatom, dok istovremeno prihvataju zakonodavstvo taguta. To je prava smutnja (fitna) na koju upozorava islam. To je pravo pokvarenjaštvo i društvena katastrofa koju treba spriječiti kako bi Allah od nas odagnao ostale smutnje i društvene probleme.

Oni koji u ovoj prigodi govore o smutnji i onima što je izazivaju, i njihove strijele odapinju na pokret džihadskog selefizma i prema onima što taj pokret predvode u Gazi i izvan nje, mi njih pozivamo da isprave njihova mjerila i neka budu pravedni, ta, to je bliže bogobojaznosti!

Neka njihove nasihate i savjete upućuju onima što su posadili i užnjeli smutnju koja jeste smutnja na vazi Šerijata a ne po njihovim mjerilima! „Eto, baš su u iskušenje pali!“[2]

Danas je prolivena nevina krv šejha Ebu Nura el-Makdisija i njegove braće. Prolivena je i krv braće iz džejšul-islami ni zbog čega drugog već samo zato što su govorili: naš je Gospodar Allah i osim Njegovog suda mi drugi sud ne prihvatamo!

Neka se zna, tu krv nikada nećemo zaboraviti i nikada je nećemo oprostiti onima koji su je prolili. Jednostavno, mi nismo u stanju da pređemo preko toga!

Zbog te se krvi treba opravdati Allahu!

Zbog te se krvi treba opravdati onima od kojih je ta krv oduzeta!

Zbog te se krvi treba opravdati porodicama i prijateljima onih od kojih je ta krv oduzeta!

Hamas je dužan da se svakome opravda zbog te krvi!

To opravdanje bez kojeg ova stranica ne može biti zatvorena i bez kojeg ne može postati zaboravljena historija koja se treba stopiti u more većih interesnih sfera po zajednicu muslimana, to opravdanje je ništa drugo do Hamasovo odricanje od širka i idolatrije i njegov povratak na put tewhida kako bi ponovo ušli u okvir imanskog bratstva obuhvaćenog riječima Uzvišenog: „…a onaj kome rod ubijenog oprosti, neka oni velikodušno postupe, a neka im on dobročinstvom uzvrati…“[3] Eto, nakon detaljne provjere ustanovljeno je da je zato prolivena krv naše braće.[4]

Ukoliko se ova stranica ne zatvori, mi nećemo zaboraviti krv naše braće jer je ona prolivena zbog tewhida i nikome nećemo dozvoliti da nam „ispire mozak“ savjetima o domovinskom jedinstvu pod bajrakom demokratije!

U riječniku džihadskog selefizma ne postoji termin „jedinstvo“ osim Allahove jednoće-tewhida! Nećemo nikome dozvoliti da nas obmanjuje riječima o koristi ili šteti a još nije naučio osnove toga o čemu govori!

Takvi ne znaju da je nauka o šteti i koristi poznavanje toga da je najveća korist tewhid, a najveća šteta je postojanje idolatrije.

Nećemo dozvoliti da nam neko putem različitih predavanja o šteti fitneluka govori o nečemu što uopšte ne shvata a to je: najveća fitna je širk u Allaha u svim mogućim oblicima!!!

Oni to trebaju razumijeti pa nakon toga to trebaju dobro „prežvakati“ i nakon toga to trebaju shvatiti.

Neka sve njihove nasihate (savjete) upučuju onima koji ih zaista trebaju a to su Hamas, njegove vođe i njihova vlada. To su oni isti koji se nisu zadovoljili samo neznanjem i rušenjem ovih osnova nego su zgazili znanje o koristi i šteti kod drugih a za sebe su prihvatili ono manje korisno urlajući na sav glas kako su oni mudri, pametni i kako osim njih niko drugi ne razumije politiku!

Zato su i pojurili da proliju nevinu krv iako su oni na vlasti.

Oni su mogli, a i još uvijek to mogu, da problem riješe putem njihovih vođa prije nego li su se odlučili na upotrebu sile. Njih je želja za očuvanjem vlasti slijepo vodila a dobro znaju da riješenje problema treba postepeno tražiti.

Koliko god neko govorio o žurbi naše braće i koliko god neko bezobrazno i drsko brani Hamas, ipak, tačno se zna da je odgovoran onaj koji upravlja situacijom u ovoj smutnji a to je upravo Hamas.

Hamas je odgovoran o stanovnicima nad kojima mu je data vlast i samo oni su odgovorni o ovoj smutnji. Hamasu treba uputiti kritike, savjete i ukor. Oni su vlastodršci i oni su trebali liječiti problem slanjem izaslanika koji bi razgovarali i pregovarali prije nego li su otpočeli borbu!

Ako im to ne bi uspijelo, onda su trebali upotrebiti metod hapšenja, prijetnje i zastrašivanja jer to Hamas praktikuje sa svim njegovim neprijateljima. Međutim, to ne važi i za one koje oni nazivaju tekfirovcima ili Al-Kaida ili džihadski selefisti! Kada su oni u pitanju, Hamas ne poznaje spomenute metode ophođenja sa njima!

Kada su oni u pitanju, u riječniku Hamasa ne postoje izrazi: mudrost, oštroumnost, politika ili rasprava na najljepši mogući način! Hamas prema njima sprovodi samo fizičku likvidaciju, ubistva, a oroz puške prema njima je uvijek otkočen…

Dakle, liječenje ove smutnje nije bilo šerijatsko! Naprotiv, bilo je i ostalo je policijsko-tagutsko liječenje u želji za očuvanjem vlasti koja potiče iz postavljenih ovosvjetskih zakona pod okriljem demokratije koja sudi voljom većine!

Prije nego li završim ovaj govor, želim da Hamasu i ostalima stavim do znanja da mi ne izostajemo sa palestinskog megdana! Naprotiv, mi smo u njegovoj srži i u centru smo istog. Taj megdan nismo zanemarili i on je prioritet naših planova. Našoj braći uvijek upućujemo nasihate šta je zaista dobro i korisno za našu vjeru, naš džihad i naš ummet.

Mi ne žmurimo pred onim što će nas odvesti u borbu ili sukob sa onim što ne koristi našoj vjeri, našem tewhidu, našem džihadu jer iz toga korist izvlače samo jevreji i arapski jevreji.

Mi smo se maksimalno zalagali, a to još uvijek radimo, da ne dođe do sukoba sa Hamasom, međutim, ne vidimo da i Hamas to isto čini. Naprotiv, oni postupaju potpuno suprotno!

Pa tako je Hamas jedino odgovoran za ovu smutnju. Hamasu i onima koji ga drsko i bezobrazno brane neće biti od nikakve pomoći to što ove činjenice pobijaju lažima, potvorama, falsifikatima i izmišljotinama.

Hamas i samo Hamas je odgovoran po pitanju ove smutnje i u njihovim je rukama fitilj koji mogu ugasiti…

U njihovim je rukama da stanovnike Gaze izvedu iz tmine ove smutnje ka svjetlu tewhida…

Neka kritičari i savjetnici kritike i savjete upućuju Hamasu…

Neka nam ne puhaju u nos njihovim savjetima jer je to savjet priklanom da bude miran i da ne smije reagovati!! To je da bi svijest koljača bila mirna, a što se tiče priklanog…..

Koljač na sceni Gaze je Hamas! U rukama Hamasa je nož! U rukama Hamasa je spriječavanje fitne! Hoće li Hamas ugasiti fitnu ili će nastaviti da je potpaljuje!?

Allahu naš, smiluj se našem bratu, šejhu Ebu Nuru el-Makdisiju i ostaloj ubijenoj braći!

Allahu naš, primi ih kod Tebe kao šehide koji su dali svoje živote zbog tewhida i Tvojeg suda!

Allahu naš, daj da nama vladaju najbolji, a ne najgori i otkloni od nas Tvoju kaznu, Tvoju srdžbu i ne zamjeraj nam na onome što su učinili maloumnici od nas![5]

Ebu Muhammed el-Makdisi

Š'aban/1430god. po Hidžri Mustafe, sallAllahu alejhi ve selleme

Prijevod: Ebu Idris

Izvor: TheUnjustMedia.com

Fusnote:

[1] Šejh govori o događaju od 14. augusta 2009, kada je šejh Abdul-Latif Musa, rahimehullah, zajedno sa svojim pristalicama, na džuma namazu, proglasio Islamski Emirat Bejtul-Makdia sa minbera džamijje Ibn Tejmijja u Refahu, u Gazzi. Šejh i njegove pristalice su zahtijevali od Hamasa da uspostavi Šerijat u Gazzi i dokine demokratske, sekularne zakone. Nakon džume namaza, pripadnici Hamasa su opkolili džamiju zahtijevajući od “pobunjenika” bezuslovnu predaju. Nakon što su šejh i muslimani u džamiji odbili da se predaju, Hamas je napao džamiju lahkim i teškim naoružanjem, razarajući je na sličan način kao što je pakistanski tiranin Mušaraf to uradio sa Crvenom džamijom u Islamabadu, jula 2007. godine. Nakon sukoba koji je rezultirao razaranjem džamije i ubistvom na desetine muslimana koji su tražili uspostavu Allahovog zakona u Gazzi (među šehidima je i sam šejh Abdul-Latif) Hamas je objavio kako su se oni samo branili jer su “tekfirovci” prvi zapucali, što je laž svojstvena Hamasu kada su u pitanju oni koji traže uspostavu Šerijata. Sam šejh Abdul-Latif je u svom govoru naglasio da će oni prestati da kritikuju Hamas i da će se čak priključiti Hamasu ako ovaj bude uspostavio Šerijat u Gazzi, op.rec.

[2] Kur'an, Et-Tewbe/49

[3] Kur’an, El-Bekare/178

[4] Ovdje šejh El-Makdisi misli na spomenuto stanje Hamasa t.j. kako se oni nipošto ne ustručavaju da na sve moguće načine zaštite njihovu džahilijetsku vlast, Prim.Prev.

[5] Ovdje je itekako razumljivo da šejh el-Makdisi misli na Hamas, Prim.Prev.

 

Slijede fotografije ubijenih šehida.

Šehid šejh Abdul-Latif el-Makdisi:

Neki od ubijenih šehida:

 

 

 

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz