Haos na Horgošu: Suzavcima i kamenicama na izbjeglice, povređena djeca

Objavljeno / ažurirano:

Izbjeglice su nešto prije 15 sati danas probile ogradu na graničnom prijelazu Horgoš 2 pokušavajući da iz Srbije uđu u Mađarsku. Madjarska policija odgovorila vodenim topovima i suzavcima.

Mađarska policija koristila je suzavac i vodene topove na granici kod Horgoša nakon što je grupa izbjeglica probila glavnu ogradu, a donesena je i prva presuda za ilegalni ulazak u zemlju.

Stižu informacije i o novim hapšenjima, a granični prijelazi ostaju zatvoreni.

Policija tvrdi da su izbjeglice pokušale probiti ogradu i ući u Mađarsku, kada je policija uzvratila suzavcem i vodenim topovima. Izbjeglice su zapalile automobilske gume i bacaju kamenje na mađarske sigurnosne snage. Stižu informacije da mađarska policija hapsi i žene i djecu.

(Agencije)

Novo na sajtu

Poslanik Muhammed

Allahov Poslanik je bio optimističan a ne zlosutan

Allah kaže: فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ ٱللَّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ ٱلْقَلْبِ لَٱنفَضُّوا۟ مِنْ حَوْلِكَ فَٱعْفُ عَنْهُمْ وَٱسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِى ٱلْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ...

Preporučeni sadržaj

Ali Kijali (Miradž Ural)

Sirija: Teško ranjen Assadov ozloglašeni general Ali Kijali

Ali Kijali (Miradž Ural), viši general Assadove vojske i zapovjednik frakcije ”Iskenderon” teško je ranjen u eksploziji koja se dogodila kada se automobilom kretao...

Islamske teme