Hurrasud-din u Damasku raznio autobus pun Assadovih oficira

Popularno na sajtu

Uprkos što je oslabljena u Idlibu i okolini, sirijska oslobodilačka grupa Hurrasdu-din i dalje se dokazuje kao relevantna sila koja nastavlja džihad u Siriji uprkos nametnutom tursko-ruskom mirovnom sporazumu, ovaj put iza neprijateljskih linija.

Početkom ove godine grupa je potvrdila da je izvela operaciju usmjerenu na rusko prisustvo u provinciji Rakka. Sada je izvela operaciju usmjerenu na autobus koji je prevozio oficire režimske Republikanske garde u Damasku.

Režimski mediji objavili su da je u eksploziji stradao jedan a da su ranjena tri oficira, dok su opozicioni aktivisti rekli kako je poginulo najmanje 19 oficira i pripadnika drugog vojnog osoblja.

Grupa kaže da je ova operacija dio operacija ‘Ghazwat al-Usra’ i da je izvedena iz osvete i podrške ‘našoj braći u Derai’ (usred stalne napetosti između režimskih šiijsko-nusajrijskih snaga s jedne strane i stanovnika i bivših pobunjenika s druge strane)

Grupa prevazilazi unutarnje razlike i poziva ‘sve mudžahide u zemlji Šama’ da se vrate na ‘liniju ispravnog džihada’ odnosno da se udalje od ‘međunarodnih zavjera’.

Ispod je izjava Hurrasu-Dina o operaciji u Damasku:

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

Izjava broj 26

Allahovom milošću i s uspjehom koji nam je On dao, eskadrila vaše braće u organizaciji Hurrasu-Din raznijela je autobus sa oficirima Republikanske garde u gradu Damasku, u okviru serije operacija Ghazwat al-Usra koja je osveta i podrška našoj braći u Derai.

I pozivamo sve mudžahide u zemlji Šama da se vrate na liniju autentičnog džihada, jer s ovim režimom nema rješenja osim ubijanja i borbe na Božijem putu, daleko od međunarodnih zavjera.

Izvor: Ummetpress

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz