Idlib: Pobunjenici danas uspostavili kontrolu nad još 20 sela, vremenski uslovi otežavaju zračne udare

Objavljeno / ažurirano:

Sebebom osnivanja zajedničke pobunjeničke operativne sobe mudžahidi su i danas ostvarili brz progres jugozapadno od zračne baze Ebu Zuhur gdje su kroz par sati uspjeli osloboditi najmanje 20 sela.

Aktivisti navode da je gusta magla znatno otežala ruske zračne udare što je na kraju utjecalo i na samo napredovanje mudžahida pokazujući još jednom da je sirijski režim ništa bez zračne podrške.

View image on TwitterView image on Twitter
Mudžahidi su jučer oslobodili strateški grad Huwajn al-Kabir, zatim sela Mušejrifa Šimalije, al-Babašije, Rubayah i Taleb te strateške kote Tel Maraq i Tall al Khizanah čime su se ozbiljno približili gradu Abu Dali čiji pad bi prethodio mogućem okruženju režimskih snaga južno od Ebu Zuhura.
Najnovija pobunjenička kontraofanziva je potpuno zaustavila daljnja režimska napredovanja u ovom dijelu Sirije, a kako je zaustavljen južno od Ebu Zuhura i zauzet borbama na zapadnom boku, režim trenutno pokušava napredovati sa istoka iz pravca grada Khanasira.
Nakon nekoliko mjeseci borbe protiv mudžahida u Hami, IDIŠ je zadnjih dana pokrenuo napade i na režimske snage u Hami, uporedo sa zauzimanjem teritorija od pobunjeničkih snaga.
(Vijesti iz Sirije / PV)

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme