Islamska zajednica BiH poziva na zatvaranje mesdžida

Popularno na sajtu

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH) pozvao je na zatvaranje svih objekata u Bosni i Hercegovini u kojima se organiziraju vjerski obredi koje ne predvode vjerski autoriteti dekretirani od Islamske zajednice, a rok za gašenje ovih “paradžemata” je do kraja februara, javljaju mnogobrojni bh. mediji.

Ovakva odluka IZ-a je naišla na različit prijem kod muslimanskog stanovništva. Dok jedni pozdravljaju ovaj potez IZ-a kojeg vide kao “napor da se ujedini bošnjačko muslimansko tijelo”, drugi, pak, u ovom činu IZ-a vide napor da se dosljedno sprovedu zapovijesti iz Washingtona, koji po svaku cijenu želi da muslimanima BiH prisili na slijeđenje onog “islama” koji je u punoj saglasnosti sa interesima Washingtona.

Tako, oni koji kritikuju ovaj plan IZ-a da zatvori sve drugačije koji se ne slažu sa djelovanjem ove organizacije (IZ) navode da je IZ BiH izgubio bilo kakvo pravo da muslimanima nameće svoje jednoumlje, tj. svoje tumačenje islama, i to zbog sljedećih razloga:

  • Islamska Zajednica u BiH (IZ) trguje Kur'anom. Za ovo je dovoljno obići prostorije ove organizacije širom BiH gdje se još uvijek nalaze okačeni cjenovnici za učenje Kur'ana što se po mišljenju učenjaka hanefijskog mezheba smatra velikim grijehom i skrnavljenem Kur'ana (vidi Fetve od Huseina Đoze).
  • IZ BiH je širom otvorila vrata šiitskom misionarstvu. Šiije iz Irana imaju u BiH nekoliko svojih organizacija putem kojih šire svoje satanističko uvjerenje prikriveno pod plaštom islama. Fondacija Mulla Sadra i Iranska ambasada u Sarajevu su samo dva mjesta odakle šiizam uzima danak u vjeri bošnjačkog naroda. Ovakve fondacije su po pravilu otvarane ili blagosiljane od strane poglavara IZ-a (primjer otvaranja fondacije Mulla Sadra).
  • IZ BiH je direktno ili indirektno uključena u gotovo svake izbore gdje je do sada u više navrata podržavala dokazane neprijatelje islama i muslimana.
  • IZ BiH njeguje i održava mnogobrojna širkilišta – mjesta gdje se čini širk Allahu, širom BiH. Primjer ovoga je bogumilsko svetište Ajvatovica koju je upravo IZ oživjela u narodu. O mnogobrojnim turbetima da ne govorimo.
  • IZ pomijera ezan (što je presedan u historiji muslimana u svijetu) za nemuslimanske žrtve terorističkih napada u Parizu, ali zato nije u stanju niti jednom rječju stati na stranu potlačenog muslimanskog sirijskog naroda, već ubijanje muslimana Sirije od strane šiija i režima naziva “bratoubilačkim ratom”.
  • IZ BiH javno prikuplja donacije za mušrički narod Japana (koji je bar 1000 puta bogatiji od bošnjačkog) ali zato nije u stanju pokrenuti akciju prikupljanja pomoći za sirijski narod.
  • IZ BiH nije u stanju da predvodi muslimane BiH iz prostog razloga što nije u stanju da se makar jednom suprotstavi zahtijevima koji dolaze iz Američke ambasade u Sarajevu.

Za legitimitet ovog svog postupka “Islamska zajednica” se poziva na Zakon o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica.

(Agencije / Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz