Izrael srušio još sedam palestinskih kuća na Zapadnoj obali

Objavljeno / ažurirano:

Izraelske snage sigurnosti danas su srušile još sedam palestinskih porodičnih kuća na okupiranoj Zapadnoj obali, javlja Anadolija.

Izraelska vojska je u mjestu Shahab al-Batum kod Hebrona buldožerima srušila domove sedam palestinskih porodica i to pod izgovorom da nemaju potrebne građevinske i urbanističke saglasnosti izraelskih vlasti.

Palestinske porodice ostale su na ulici sa nešto stvari koje su uspjeli izvući iz srušenih kuća.

Navodna manjkavost građevinskih dozvola

Prošle godine su izraelske snage srušile 52 palestinske kuće zbog navodne manjkavosti građevinskih dozvola.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, izraelske vlasti su od početka ove godine srušile više od 500 palestinskih kuća i objekata.

Izraelske vlasti tim palestinskim porodicama prinudno naplaćuju i troškove rušenja objekata. Ti troškovi su sve veći i palestinske porodice se sve češće odlučuju da same sruše kuću za koju izraelske vlasti izdaju takvu naredbu.

Nedostatak građevinskih dozvola za rušenje kuća Palestinaca je stalni izgovor židovske genocidne vlasti. Ista vlast nikako ne izdaje dozvole za gradnju Palestincima, dok ih izdaje židovskim doseljenicima, a sve sa ciljem kako bi se promijenila demografska struktura stanovništva.

Izvor: Agencije / PV

NOVO NA SAJTU

Jekin (čvrsto ubjeđenje) – peti uvjet šehadeta

0
U uvjete ispravnosti riječi tewhida1 spada također i nepostojanje sumnje i ostvarivanje jekina – čvrstog ubjeđenja u ono što zahtjevaju ove riječi2. Kao što...

Preporučeni sadržaj

Afganistan: U Helmandu srušena dva vojna helikoptera, poginulo 10 vojnika

0
Najmanje devet osoba poginulo je u padu dva vojna helikoptera na jugozapadu Afganistana. Dvostruka helikopterska nesreća dogodila se u provinciji Helmand, u distriktu Nave, gdje...

Islamske teme